Izborni rezultati - Lokalni izbori 2020 LIVE

Općinski načelnik

Posljednje izmjene: 28.11.2020. u 16:25

Općinsko vijeće (Osvojeni glasovi)

NAPOMENA: Rezultati lokalnih izbora 2020 za općinu Zavidovići se preuzimaju sa oficijelne stranice Centralne Izborne Komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH). Isti se preuzimaju periodično te u datom momentu mogu predstavljati pogrešnu sliku stanja ukoliko nisu pravovremeno ažurirani. Portal Zdici.info se ograđuje od eventualnih pogrešnih rezultata načinjenih od strane CIK-a ili treće strane.

Električni romobil – skuter hit na gradskim ulicama!

Sponzorisano

Revolucija električnih dvotočkaša započela je prije 20 godina, kada je Amerikanac Dean Keiman izumio je e-skuter na dva kotača bez kormila i nazvao ga Segway (engl. slijediti).

Opisan kao ‘personalni transporter’, Segway je bio inovativno i atraktivno prijevozno sredstvo u velikim gradovima, posebno popularno među turistima i policajcima. Izgledao je poput kolica za vrt sa dugom ručkom fiksiranom na platformi s dva poveća uporedna kotača i makar se činilo da je teško na njemu održavati ravnotežu, posebna tehnika balansiranja učinila ga je jednostavnim za korištenje.

No, revolucija se, ipak, nije dogodila i upravo je ovih dana objavljeno da se Segway prestao proizvoditi, jer zbog nešto većih dimenzija i beznačajne brzine nije toliko prihvaćen kako se predviđalo.

I onda na njegovo mjesto prije par godina počinje stizati ”njegovo veličanstvo e-romobil”, električna verzija skoro već zaboravljene zabave za djecu – romobila.

Puno manjih dimenzija i puno lakši od Segwayja, jednostavni za korištenje u gužvama, sklopivi i vrlo praktični za slučaj da neki dio puta treba proći pješice, te relativno jeftini – električni romobili su ekspresnom brzinom postali ultimativni hit za gradsku mobilnost. Dodajući tome da su i ekološki i finansijski savršeni za gradske gužve, e-romobili su postali idealno personalizirano prijevozno sredstvo.

Sve prednosti – mala težina, jednostavnost korištenja, izbjegavanje mukotrpnog traženja parking mjesta, minimalni troškovi održavanja i opcija da se koristi za brzi prijevoz bez napora ili rekreaciju odgurivanjem nogom – učinili su da električni romobil zaista postane revolucija.

Tu činjenicu potkrepljuje i sve dinamičniji trend iznajmljivanja električnih romobila, čije tržište u nekim zemljama buja i tvrtkama koje ih iznajmljuju mahnito raste vrijednost.

Ukratko: električni romobil postaje must-have urbanog života. No, rapidno povećanje njegovog prisustva počinje sve više nametati i neka pitanja sigurnosti.

Naša preporuka električnog romobila je Xiaomi Mijia M365

Električni romobil Xiaomi Mijia M365 je izgrađen od aluminijuma, ali lagan (12,5 kg). Romobil se može sklopiti s 3 jednostavna koraka i bez napora se može prenositi, tako da se lako može uklopiti u autobuse, vlakove i druge oblike prijevoza koji su dostupni javnosti.

Prednji i stražnji dvostruki sustav kočenja imaju disk kočenja, eABS mehanizam i protublokirajući sustav kočenja za učinkovitu, odzivnu udaljenost kočenja od samo 4 metra. Kako bi produžio trajanje baterije, električni romobil Xiaomi Mijia M365 također je opremljen regenerativnim kočenjem za dodatnu snagu. To poboljšava iskustvo kočenja u slučaju naglog kočenja.

Specifikacije:
Težina: približno 12.5 kg
Okvir: Aluminiji (vrsta kao šte se primjenjuje u zrakoplovnoj industriji)
Promjer guma: 8.5inch (215.9mm)
Promjer motora: 6.7inch (170.18mm)
Maksimalna brzina: 25km/h
Maksimalna brzina u štedljivom načinu rada: 18km/h
Snaga motora: 250W
Maksimalni nagib: 14
Pogodni teren: beton, asfalt, ravna podloga ili sa preprekama do 1cm i širine 3cm
Stajaište za stopala: približno 87.5mm
Otpornost: IP54 certifikat, otporan na prljavštinu, prašinu i prskanje vodom
Maksimalno opterećenje: 100kg

Gdje kupiti električni romobil?

Prilikom kupovine romobila, koliko je bitno šta kupujete – toliko je bitno i gdje kupujete romobil. Mi vam možemo predložiti kupovinu romobila u Procomp-u. Osim što imate sigurnu kupovinu, dobijate i kvalitetnu garanciju, popravak, brzo dobavljive dijelove i dodatke. Osim toga tu je i prednost u brzoj isporuci i kvalitetnom servisu. Kompletnu ponudu Električnih romobila možete na ovom linku.

Zdici.info