Marketing je važan segment poslovanja za svaku firmu i pojedinca. Ukoliko imate proizvod ili uslugu za koju je neophodna reklama, a ne znate kako taj proizvod ili uslugu približiti ciljanom tržištu i potencijalnim kupcima nezavisni informativni portal Zdici.Info pomoći će vam da ostvarite svoje ciljeve.


Reklama na internet portalu Zdici.info dostupna je 24 sata te kao takva u svakom trenutku vidljiva je potencijalnim kupcima i korisnicima Vaših usluga.

Naš cilj je da kvalitetom, ažurnošću i raznovrsnošću sadržaja privučemo publiku, a njihov će broj uticati i na efikasnost Vaše reklame. Naše iskustvo u području internet marketinga omogućava da Vaša reklama privlači oko i najzahtjevnijeg korisnika.


To znači da pametnim ulaganjem u internet oglašavanje, uz garantovano minimalne cijene možete postići maksimalni efekat Vaše reklame u odnosu na uloženi novac. Osim postavljanja reklamih bannera, oglasa ili obavještenja, nudimo vam sponzoriranje promotivnih članaka, emitovanje prazničnih čestitki, oglašavanje na našem web portalu. Našim klijentima nudimo različite pakete oglašavanja, sukladno cilju i financijskim mogućnostima. U slučaju da nemate ideju, naš tim će osmisliti sadržaj i pripremiti reklamnu kampanju koja će udovoljiti Vašim potrebama. Vaše zadovoljstvo, naš je cilj!

Fizička i pravna lica Politički marketing

# fizička i pravna lica

Specifikacije

Primjenjuje se opcija fiksnog bannera, odnosno prikaza bannera na određenoj zakupljenoj lokaciji. Ukoliko se nalazi više aktivnih bannera na jednoj poziciji, portal automatski određuje koji banner prikazati u datom momentu.

Pet aktivnih pozicija:

  • Banner Homepage G
  • Banner Homepage T
  • Banner Homepage B
  • Banner Article T
  • Banner Article S

Pozicije i dimenzije

HOMEPAGE G

Nalazi se na početnoj stranici, pozicija desno od 6 posljednje objavljenih vijesti.
(Napomena: zbog tehničkih razloga, na mobilnoj i tablet verziji, ovaj banner se nalazi ispod grida)
285 x 500 Desktop
760 x 428 Mobilna

HOMEPAGE T

Nalazi se na početnoj stranici, ispod sekcije Novosti.
1170 x 100 Desktop
760 x 428 Mobilna

HOMEPAGE B

Nalazi se na početnoj stranici, ispod važnijih sekcija vijesti, a iznad video sekcije.
1170 x 100 Desktop
760 x 428 Mobilna

ARTICLE T

Nalazi se u članku, iznad naslova članka na vrhu stranice.
1170 x 100 Desktop
760 x 428 Mobilna

ARTICLE S

Nalazi se u članku, sa desne strane članka počevši od visine naslova, a ispod ARTICLE T bannera.
(Napomena: zbog tehničkih razloga, na mobilnoj i tablet verziji, ovaj banner se nalazi ispod članka)
360 x 360 Desktop
760 x 428 Mobilna

Cjenovnik

Navedene cijene odnose se na fiksne bannere i razlikuju se ovisno o lokaciji koja se bira:

1. Homepage G (dnevna cijena: 5,00 KM/dan)
2. Homepage T (dnevna cijena: 4,00 KM/dan)
3. Homepage B (dnevna cijena: 3,00 KM/dan)
4. Article T (dnevna cijena: 8,00 KM/dan)
5. Article S (dnevna cijena: 5,00 KM/dan)

Minimalan period zakupa je sedam (7) dana.

Sponzorisani članak

Klasični članak sa istaknutom kategorijom "SPONZORISANO" u kojem ističete informacije o Vašem poslovnom planu, predstavljanju proizvoda, usluga i sl., odnosno ukoliko se radi o predstavljanju fizičkog lica, informacije o samom licu, ovisno o čemu govori članak. Ukratko rečeno, Vaš kutak gdje o sebi i svojim proizvodima i uslugama pišete šta želite. Niste ograničeni dužinom teksta niti tipom sadržaja. Članak može sadržavati slike, video zapise integrisane sa nekog Youtube kanala, tekst i sl. Sponzorisani članak uključuje dijeljenje na Facebook stranici.
Cijena sponzorisanog članka iznosi fiksno neovisno o dužini teksta i tipa sadržaja:
40 KM - vrijeme trajanja 10 dana (briše se po automatizmu iz baze podataka/arhive nakon isteka perioda); uključena Facebook promocija.
70 KM - vrijeme trajanja 25 dana (ostaje trajno u bazi/arhivi i dostupan je na pretraživačima-pretraga po ključnim riječima); uključena Facebook promocija.

- Isticanje sponzorisanog članka na Facebook stranici iznosi 20,00 KM po sedmici, te je moguće izabrati jednu ili više sedmica.
40 KM 10 dana
70 KM 25 dana

Pogodnosti

Dajemo 5% popusta klijentima koji se odluče na zakup od najmanje tri (3) mjeseca, te dodatnih 5% (ukupno 10%) klijentima koji zakupe banner najmanje šest (6) mjeseci.

Klijentima koji osim bannera zakupe i sponzorisani članak, članak obračunavamo po cijeni 50,00 KM.
Ukoliko je zakup bannera na period od najmanje tri (3) mjeseca, sponzorisani članak iznosi 40,00 KM, a uz banner od najmanje šest (6) mjeseci, cijena članka iznosi 25,00 KM.

Napomene

Zabranjeno je direktno vrijeđanje i prozivanje na bilo kojoj osnovi putem sadržaja bannera i članka.

Oglašavanje na Facebook stranici

U sklopu sponzorisanog članka uključeno je dijeljenje članka na Facebook stranici. Postoji mogućnost isticanja članka iznad drugih objava. Pogledati cjenovnik za više informacija.

Prema zvaničnoj statistici Google Analytics servisa, portal Zdici.info u posljednoj godini imao je preko 2 402 000 (u prosjeku 200 000 pregleda mjesečno) pregleda stranica od strane 319 000 korisnika.


Analitika 2017 - 2018
(Google Analytics -- Period april 2019. - april 2020.)


Facebook stranicu portala Zdici.info prati 22 000 korisnika, uglavnom korisnika iz Zavidovića, ali i iz drugih gradova kako Bosne i Hercegovine, tako i dijaspore. Demografski prikaz odnosa korisnika po spolu iznosi 48% žena i 52% muškaraca, dok su najaktivniji korisnici kod oba spola od 18 do 34 godine starosne dobi.

Facebook analitika 2018
(Tabelarni prikaz FB stranica po broju pratilaca - April 2020)


Svaki objava na Facebook stranici je viđena od strane od 9 000 od 12 000 korisnika u prosjeku, ovisno o danu i vremenu objave.

Za sve dodatne informacije obratite se na e-mail adresu: [email protected]