Marketing je važan segment poslovanja za svaku firmu i pojedinca. Ukoliko imate proizvod ili uslugu za koju je neophodna reklama, a ne znate kako taj proizvod ili uslugu približiti ciljanom tržištu i potencijalnim kupcima nezavisni informativni portal Zdici.Info pomoći će vam da ostvarite svoje ciljeve.


Reklama na internet portalu Zdici.info dostupna je 24 sata te kao takva u svakom trenutku vidljiva je potencijalnim kupcima i korisnicima Vaših usluga.

Naš cilj je da kvalitetom, ažurnošću i raznovrsnošću sadržaja privučemo publiku, a njihov će broj uticati i na efikasnost Vaše reklame. Naše iskustvo u području internet marketinga omogućava da Vaša reklama privlači oko i najzahtjevnijeg korisnika.


To znači da pametnim ulaganjem u internet oglašavanje, uz garantovano minimalne cijene možete postići maksimalni efekat Vaše reklame u odnosu na uloženi novac. Osim postavljanja reklamih banera, oglasa ili obavještenja, nudimo vam sponzoriranje promotivnih članaka, emitovanje prazničnih čestitki, oglašavanje na našem web portalu. Našim klijentima nudimo različite pakete oglašavanja, sukladno cilju i financijskim mogućnostima. U slučaju da nemate ideju, naš tim će osmisliti sadržaj i pripremiti reklamnu kampanju koja će udovoljiti Vašim potrebama. Vaše zadovoljstvo, naš je cilj!

Fizička i pravna lica Politički marketing

Specifikacije

Primjenjuje se opcija rotirajućeg bannera, tj. prikaza bannera na svim pozicijama nasumično. Nasumični prikaz je generisan od strane servera.

Cjenovnik političkog marketinga vrijedi za period od 8. septembra (subota) - 5. oktobra (petak - dan prije dana predizborne šutnje)

Pet aktivnih pozicija:

  • Grid
  • Homepage Full Width Top
  • Homepage Full width Bottom
  • Article Full Width
  • Article Sidebar

Pozicije i dimenzije

GRID

Nalazi se na početnoj stranici, pozicija desno od 6 posljednje objavljenih vijesti.
(Napomena: zbog tehničkih razloga, na mobilnoj i tablet verziji, ovaj banner se nalazi ispod grida)
285 x 500 Desktop
760 x 428 Mobilna

HOMEPAGE FULL WIDTH TOP

Nalazi se na početnoj stranici, ispod sekcije Novosti.
1170 x 100 Desktop
760 x 428 Mobilna

HOMEPAGE FULL WIDTH BOTTOM

Nalazi se na početnoj stranici, ispod važnijih sekcija vijesti, a iznad video sekcije.
1170 x 100 Desktop
760 x 428 Mobilna

ARTICLE FULL WIDTH

Nalazi se u članku, iznad naslova članka na vrhu stranice.
1170 x 100 Desktop
760 x 428 Mobilna

ARTICLE SIDEBAR

Nalazi se u članku, sa desne strane članka počevši od visine naslova, a ispod ARTICLE FULL WIDTH bannera.
(Napomena: zbog tehničkih razloga, na mobilnoj i tablet verziji, ovaj banner se nalazi ispod članka)
360 x 360 Desktop
760 x 428 Mobilna

Sponzorisani članak

Klasični članak sa istaknutom kategorijom "Sponzorisano" u kojem ističete Vaš program i plan rada, vaše ciljeve i sl. Ukratko rečeno, Vaš kutak gdje o sebi pišete šta želite. Niste ograničeni dužinom teksta niti tipom sadržaja. Članak može sadržavati slike, video zapise integrisane sa nekog Youtube kanala, tekst i sl. Sponzorisani članak uključuje dijeljenje na Facebook stranici.

Cjenovnik

Cijene za rotirajuće bannere su podijeljene u četiri vremenska praga:

1) sedam dana (7) - dnevna cijena za izabrani prag iznosi 24,00 KM/dan
2) četrnaeast dana (14) - dnevna cijena za izabrani prag iznosi 22,00 KM/dan
3) dvadeset i jedan dan (21) - dnevna cijena iznosi 20,00 KM/dan
4) dvadeset i osam dana (28) - dnevna cijena iznosi 18,00 KM/dan

Minimalan period zakupa je sedam (7) dana, dok je maksimalan period dvadeset i osam (28) dana koliko traje politička kampanja.

Banner 7 dana: cijena 168,00 KM (24,00 KM x 7 dana)
Banner do 14 dana: cijena 308,00 KM (22,00 KM x 14 dana)
Banner do 21 dan: cijena 420,00 KM (20,00 KM x 21 dan)
Banner do 28 dana: cijena 504,00 KM (18,00 KM x 28 dana)

Cijena sponzorisanog članka iznosi 300,00 KM fiksno neovisno o sadržaju.

Isticanje sponzorisanog članka na Facebook stranici iznosi 50,00 KM po sedmici, te je moguće izabrati jednu ili više sedmica tokom perioda političke kampanje.

Plaćanje je isključivo avansno najmanje 2 dana prije željenog perioda zakupa. Nakon uplate pokreće se proces aktiviranja usluge, unosa teksta članka, obrade teksta, slika, video zapisa, postavljanje bannera i ostale prateće pripreme.

Pogodnosti

Dajemo 10% popusta klijentima koji se odluče na paket od 28 dana rotirajućeg bannera sa sponzorisanim člankom, te dodatnih 5% za one koji izaberu puni paket (28 dana banner + sponzorisani članak + isticanje članka na Facebook stranici)

Napomene

Zabranjeno je direktno vrijeđanje i prozivanje drugih oponenata na bilo kojoj osnovi putem sadržaja bannera i članka.

Oglašavanje na Facebook stranici

U sklopu sponzorisanog članka uključeno je dijeljenje članka na Facebook stranici. Postoji mogućnost isticanja članka iznad drugih objava. Pogledati cjenovnik za više informacija.

Prema zvaničnoj statistici Google Analytics servisa, portal Zdici.info u posljednoj godini imao je preko 1 800 000 (u prosjeku 140 000 pregleda mjesečno) pregleda stranica od strane 245 000 korisnika.


Analitika 2017 - 2018
(Google Analytics -- Period juli 2017. - juli 2018.)


Facebook stranicu portala Zdici.info prati 19 000 korisnika, uglavnom korisnika iz Zavidovića, ali i iz drugih gradova kako Bosne i Hercegovine, tako i dijaspore. Demografski prikaz odnosa korisnika po spolu iznosi 48% žena i 52% muškaraca, dok su najaktivniji korisnici kod oba spola od 18 do 34 godine starosne dobi.

Facebook analitika 2018
(Demografski prikaz spolne strukture korisnika koji prate stranicu - August 2018)


Svaki objava na Facebook stranici je viđena od strane od 7 000 od 9 000 korisnika u prosjeku, ovisno o danu i vremenu objave.

Za sve dodatne informacije obratite se na e-mail adresu: [email protected]