Obrt "Hazel" dostava domaćih proizvoda na adresu - uštedite vrijeme i novac

Sponzorisano

Novootovreni obrt “Hazel” bavi se proizvodnjom i prodajom orašastih plodova, voća i povrća.

Iz ponude izdvajamo: orah, lješnjak, badem, suha šljiva, suha smokva, krompir, luk, zelje, paprika, pekarski krem. Potpuno prirodni i 100% domaći proizvodi, uz važeći nalaz i ceritikat o prirodnoj i domaćoj prizvodnji.

Domaće proizvode dostavljamo na kućna vrata u visini narudžbe od 5 KM brzo i besplatno. Pijaca na vašim vratima, uštedite vrjeme i novac.

Orašasti plod je plod sastavljen iz tvrde ljuske i sjemenke, koja je uglavnom jestiva za čovjeka. Ipak, u općem smislu, veliki broj sušenih sjemenki se također nazivaju orasi, ali u botaničkom aspektu postoji i dodatni uslov da bi se oni ubrajali u orašaste plodove, između ostalih i da se ljuska ne otvara kako bi ispustila sjeme.

ORASI
Orasi ne samo da su ukusni, već su i veoma zdravi. Nažalost, kod mnogo ljudi konzumacija oraha je ograničena zbog toga što je ovo orašasto voće kalorično i bogato masnoćama. No, ovdje je ipak bitno napomenuti da se radi o zdravim nezasićenim masnim kiselinama kao što su oleinska, linolna i alfa linolenska, a osim toga, prepuni su vitamina i minerala koji su ključni za zdravlje.

Lista nutrijenata koje orasi sadrže je dugačka, sadrže: kalij, magnezij, fosfor, željezo, kalcij, cink, vitamini B9, B6, E, A…

Otkriveno je da od svih drugih orašastih plodova, orasi sadrže najveću razinu antioksidanata, a kada govorimo o hrani koja je zdrava za srce, orasi se nalaze među tri najzdravije namirnice. Osim što su bogati antioksidansima, sadrže i zdrava vlakna, proteine, vitamine i minerale. Ne čude stoga istraživanja koja pokazuju da redovito uzimanje oraha može smanjiti rizik od srčanih bolesti, nekih oblika raka i dijabetesa tipa 2.

LJEŠNJACI
Lješnjaci spadaju u hranu relativno bogatu kalorijama pa tako 100 grama lješnjaka sadrži 628 kcal. Najveći udio u 100 grama lješnjaka otpada na masnoće, približno 61 gram.

Ovdje posebno dolaze do izražaja zdrave mononezasićene i polinezasićene masne kiseline s udjelima 7,9 grama na 100 grama. Lješnjak je jako dobar izvor dijetalnih vlakana pa tako 100 grama lješnjaka sadrži 10 grama vlakana, što je 39% dnevno preporučene količine. Proteini su također sastavni dio ove namirnice. Nalazimo ih u količini od 15 grama na 100 grama lješnjaka, što je oko 30% dnevno preporučene količine za prosječnu osobu. Lješnjaci su jako dobar izvor minerala: mangana, bakra, magnezija fosfora i željeza. Bogati su vitaminima E, B i folnom kiselinom.

Želite li domaće voće i povrće na kućnom pragu? Za više informacija o količini, kvaliteti i cijeni možete dobiti direktno na kontakt telefon obrta “Hazel” 061/253 008

Zdici.info