Općinski savjet SBiH Zavidovići održao Konstituirajuću sjednicu

Sponzorisano

Novi saziv Općinskog savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu održao Konstituirajuću sjednicu na kojoj je izvršen izbor predsjednika i potpredsjednika Općinskog savjeta, te članovi Kantonalnog vijeća SBiH Zenica.

Za predsjednika Općinskog savjeta SBiH Zavidovići izabran je Fehim Tuzlić. Novoizabrani predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Zavidovići Fehim Tuzlić u svom obraćanju ističe spremnost i odlučnost članstva da se uhvati u koštac sa slabostima u svojim redovima, a posebno ističe principijelnost i hrabrost kolega koja je iskazana prilikom utvrđivanja odgovornosti prethodnog rukovodstava i spremnosti da se na odgovarajući način sankcionišu.

Također, poručuje da će u svom radu cijeniti svakog kolegu ponaosob, da će biti osoba koja će raditi u skladu sa Statutom i drugim odlukama Stranke. Neće stavljati kolektiv u službu ostvarenja bilo čijih ličnih interesa, već će graditi kolektiv jednakih mogućnosti za svakog člana, gradit će kolektiv koji će cijeniti rad i moralne vrijednosti, gradit će transparentan kolektiv.

Još jednom naglašava, da će se zajedno sa kolegama oduprijeti nepotizmu i svakom pokušaju zloupotrebe od koga god da dolazi, a on i njegov rad će biti prvi na dnevnom redu za koji će tražiti ocjenu članstva.
Na kraju se zahvalio kolegama na izboru i dao čvrsto obećanje, da će poduzeti sve aktivnosti kako bi vratili povjerenje građana u ideju Stranke za Bosnu i Hercegovinu, a to je jedinstvena, cjelovita i demokratska domovina Bosna i Hercegovina.

Za potpredsjednike Općinskog savjeta izabrani su Lejla Mulahusić i Čahtarević Enver. Na istoj sjednici su izabrani novi članovi Kantonalnog vijeća SBiH Zenica, Omerašević Juso, Fojnica Admir i Karahasanović Adnana. Prethodno su iz Kantonalnog vijeća zbog utvrđenih nepravilnosti u rukovođenju organa na čijem su čelu bili, a posebno zbog zloupotrebe službenog pečata Stranke i krivotvorenja stranačkih odluka opozvani Hašim Mujanović, Sinanović Arnes i Azra Šabanović.

U nastavku sjednice Općinski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Zavidovići je donio niz odluka kojima će osigurati transparentnost, principijelnost i kontinuitet rada, te je potvrdio opredjeljenost i spremnost da se nastavi borba protiv korupcije i svih drugih oblika kriminala.

Nedžad Mahmutović/SBiH -Zavidovići

Stranka za Bosnu i Hercegovinu
Općinski savjet SBiH Zavidovići

Zdici.info