Načelnik Mujanović demantovao SDA: Bježati od odgovornosti za katastrofalno loše rezultate svog rada i to pripisivati drugima je čisti bezobrazluk

Dešavanja
Općinski načelnik: Hašim Mujanović

Općinski načelnik: Hašim Mujanović (Foto: Zdici.info)

Na nedavno saopćenje u kojem je SDA uputio niz kritika na račun novog načelnika općine Zavidovići, Hašima Mujanovića, načelnik je odgovorio na kritike.

SDA Zavidovići na svojoj web stranici objavila je tekst kroz između ostalog navode nekorektno djelovanje prema vijećnicima SDA u Općinskom vijeću Zavidovići i kritike za negativnu promociju općine Zavidovići.

Mujanović se sve navode dematovao i sve navode nazvao grubim insinuacijama, podmetanjem i izmišljotinama čija je svrha okriviti nekoga drugog za svoj nerad i pogubne rezultete socijalno- ekonomske politike vođene u proteklih 20 godina.

Prenosimo saopćenje načelnika Mujanovića

Poštovani sugrađani,

Imam potrebu reagovati na sadržaj objavljen – prenesen putem internet portala: bhindex.info naslovljen: „Tjeraju nas da kritikujemo rad Općinskog načelnika i unutar prvih 100 dana mandata“, i Zdici.info naslovljen: „SDA Zavidovići uputila kritike načelniku Mujanoviću“, a čiji je autor SDA Zavidovići.
Kako se radi o sadržaju koji je gruba insinuacija, to jest podmetanje i klevetnička izmišljotina kojem je svrha okriviti nekoga drugog za svoj nerad i pogubne rezultete socijalno – ekonomske politike vođene u proteklih 20 godina, moram konačno reagovati.
Jedina istina u ovom sadržaju jeste da sam na dužnosti Općinskog načelnika Zavidovići pedeset ( 50 ) dana, a sve ostalo je, kao što rekoh, gruba insinuacija.

Polazeći od činjenice da Općinski načelnik treba biti „oslobođen stranačkih interesa“, od prvog dana preuzimanja dužnosti Općinskog načelnika i SVIH NAREDNIH PEDESET ( 50 ) DANA, vrata Općinskog načelnika bila su otvorena svim političkim subjektima i vjećnicima, koje sam pozivao na zajednički rad i saradnju, u cilju zaštite prava i interesa naših sugrađana, a ne zaštite interesa stranke i stranačkih „moćnika“.
Vrata Općinskog načelnika i ubuduće će biti otvorena svim iskrenim borcima za prava i interese građana Općine Zavidovići, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, a ne kao što je to bila praksa mojih predhodnika.

Bježati od odgovornosti za katastrofalno loše rezultate svog rada i to pripisivati drugima je čisti bezobrazluk i kukavičluk. Građanima općine Zavidovići dobro je poznato ko je vodio Općinu prethodnih dvadeset godina, ko je upravljao prirodnim i materijalnim resursima Općine prethodnih dvadeset godina i ko je postavljao i zapošljavao isključivo stranačke kadrove bez obzira na njihovu stručnost i kompetentnost.

Općinski načelnik će pozivati na red, rad i disciplinu svakog uposlenika Općine odnosno „tjerati“će – kako kaže SDA, svakog ko direktno ili indirektno prima platu iz Budžeta Općine da zaradi svoju platu i da radi za interese građana općine Zavidovići.

Zdici.info