Rusmir Ribić: Moj sin Irfan uspješno se liječi uljem kanabisa

Život

Rusmir Ribić iz Zavidovića uputio je otvoreno pismo u kojem kaže da se njegov sin Irfan Ribić uspješno liječi uljem kanabisa.

Inače, Irfan je student Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, a za dvije godine studija na ASU položio je sve ispite.

Izjava Rusmira Ribića

Ja Rusmir / Sefira / Ribić rođen 21.03.1967. godine u Zavidovićima, Bosna i Hercegovina, JMBG 2103967193845, pod punom materijalnom, krivičnom i svakom drugom odgovornošću izjavljujem da se moj sin Irfan Ribić uspješno liječi uljem kanabisa jer mu je 2015. godine dijagnosticirana Sclerosis Multiplex.

Mome sinu je u junu 2015. godine dijagnosticirana Sclerosis Multiplex, i dok je bio hospitaliziran primio je pulsnu terapiju koju je vrlo teško podnio. U Septembru mu je konzilij propisao lijek AVONEX i stavio ga na listu čekanja.U međuvremenu sem vitamina ( 28 tableta dnevno ) nije koristio ništa, i u decembru 2015. je imao još jedan relaps.

Pošto je redovan student na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, i mišljenja smo da bi mu najveći psihički stres bio prestanak studija, odlučili smo se alternativno liječenje pomoću RSO ( ulje kanabisa po receptu Rick Simpsona), koje smo nabavili na crnom tržištu.

Nakon 3 ( tri ) mjeseca intenzivnog korištenja RSO po protokolu ( odnosno prilagođenom zbog obaveza na ASU- koristio samo dva sata prije spavanja ), moj sin se osjećao fantastično. Kako on voli reći ”k'o zmaj”.

U septembru 2016. godine, mom sinu je odobren lijek AVONEX i pozvan je na hospitalizaciju u Tuzlu gdje je pismeno odbio korištenje ovog lijeka zbog nuspojava kao što su:

-crvenilo, bolovi ili otok na mjestu gdje je ubrizgan Avonex , gripe poput znakova (kao što su zimica, groznica, umor, bolovi u leđima, glavobolja, slabost i bolovi u mišićima ) i bol u trbuhu, ekstremne slabosti ili iscrpljenosti, neobične promjene težine, infekcije,vizija promjene, nepravilan ili brz rad srca, otečeni gležnjevi, mokrenja češće noću, osjećajući bilo vruće ili hladno i uvijek , depresija, tamnije boje urina, krvarenje ili modrice vrlo lako, otežano disanje, napadaji, suicidalnih osjećaja i žutilo kože ili očiju, problema s disanjem, osjećaj težine ili stezanje u prsima, kožni osip, osip, oticanje i svrbež, zubobolje, infekcija (poput sinusa ili bronhitis ), gubitak kose, probleme oka, migrenozne glavobolje, anemije.

Nuspojave od korištenja ulja kanabisa su dobar apetit, dobro raspoloženje i kondicija. Od kako koristi ulje nikada nije bio prehlađen. Za dvije godine studija na ASU položio je sve ispite. Da ulje ne stvara ovisnost dokaz je to da ga sada koristi vrlo malo svakih 7-10 dana samo zbog održavanja imuniteta.

 

 

 

E. F./Zdici.info