50 dana od nestanka Almira Gluhića - Porodica i dalje u iščekivanju novosti, upozoravaju na dezinformacije

Dešavanja

U jutarnjim satima, u četvrtak 2. maja 2019. godine, Almir Gluhić je napustio porodičnu kuću i nestao gotovo bez traga, a otprilike tada je počela intezivna potraga za njim.

Od tada je prošlo tačno 50 dana, a nakon niza višednevnih i isrpljujući potraga koritom rijeke Bosne koje je predvodila Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ), a koje nažalost osim pojedinih tragova nisu dale željeni rezultat u konačnici, više ekipe ne tragaju za njim niti se organizuju nove potrage.

Tri dana poslije Almirovog nestanka pripadnici Federalne uprave civilne zaštite su pronašli njegove lične stvari uz lijevu obalu rijeke Bosne u blizini regionalnog puta Zavidovići – Maglaj, nakon čega je potraga preusmjerena na rijeku Bosnu od Zavidovića prema Maglaju.

Velike padavine i vremenske neprilike koje su uslijedile su još više otežale potragu, a koja ni dan danas nije dala željeni rezultat.

Nažalost nikakvih informacija nemama, 50 dana je već. Za sada je obustavljena potraga, idemo mi iz porodice. Civilna zaštita će doći za par dana“, kazao je Emir Gluhić za naš portal, brat nestalog te upozorio na lažne informacije: “Dosta ljudi piše da smo ga pronašli ili da smo čuli da je prešao granicu. Znači ništa od toga nije istina. Kada smo pronašli stvari, gornji dio odjeće na obali Bosne – to je sve što i mi znamo, 50 dana tuge i žalosti.

Svi oni koji raspolažu informacijama o nestalom, mogu kontaktirati porodicu na broj 061/672-919.

Fotografija nestalog Almira Gluhića

Zdici.info