Admira Zvekić najuspješnija seniorka Tuzlanskog kantona

Sport

Na jučerašnjoj manifestaciji Izbora najboljih sportista Tuzlanskog kantona u 2018. godini, koja se tradicionalno održava već 25. godinu, naša Admira Zvekić već drugu godinu za redom proglašena je za najuspješniju seniorku Tuzlanskog kantona.

Admira Zvekić, rukometašica iz Zavidovića, već nekoliko godina nastupa za ekipu OŽRK Jedinstvo iz Tuzle, a svoju uspješnu rukometnu karijeru započela je u ŽRK Krivaja iz Zavidovića.

Već drugu godinu za redom, Admira je proglašena za jednu najuspješnijih seniorki Tuzlanskog kantona u kategoriji ekipnih sportova, dok je ekipa Jedinstva proglašena za jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva na području Tuzlanskog kantona.

Zvjezdan Karadžin – Predsjednik OŽRK Jedinstvo i Admira Zvekić na jučerašnjoj manifestaciji

Sa ekipom Jedinstva Admira je u nekoliko navrata bila viceprvak Bosne i Hercegovine, a ubilježila je i nastupe na evropskoj rukometnoj sceni kroz EHF kupove.

Nažalost, Admira nije upisala niti jedan nastup za seniorski nacionalni tim, obzirom da isti ne postoji već dugi niz godina, ali je nekoliko godina bila članica omladinskih nacionalnih selekcija Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

S. H./Zdici.info