Adnan Bašić imenovan za selektora ženske rukometne repezentacije Bosne i Hercegovine

Sport

Foto: Facebook/SudoAličković

Zavidovićka i bh rukometna legenda, aktuelni trener ženskog rukometnog kluba Krivaja iz Zavidovića, Adnan Bašić, imenovan je za selektora ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Adnan Bašić je bivši rukometaš zavidovićke Krivaje sa kojom je kao trener postao juniorski prvak Bosne i Hercegovine u sezoni 1995. – 1996.

Od aktivne igračke karijere oprostio se 2003. godine nakon čega je preuzeo funkciju trenera seniorske ekipe rukometnog kluba Krivaja iz Zavidovića. Na klupi Krivaje ostao je do 2014. godine a nakon toga trenirao je RK Konjuh i RK Čelik sa kojim je 2015. godine igrao finale KUP-a Bosne i Hercegovine.

Klupu ženskog rukometnog kluba Krivaja preuzeo je u oktobru 2016. godine i sa velikim uspjehom predvodi jedan od najbolje organizovanih ženskih sportskih kolektiva u našoj državi.

Sa ekipom Krivaje tri puta je nastupao u EHF Challenge cupu, a prošle godine zavidovićke “Lavice” predvođene Adijem Bašićem osvojile su drugo mjesto u KUP-u Bosne i Hercegovine. I ove sezone ekipa Krivaje odigrala je sjajno izborivši po šesti put nastup na evropskoj sceni u posljednjih deset godina.. Također zavidovićke juniorke pod trenerskom palicom Adnana Bašića prošle godine postale su juniorske viceprvakinje Bosne i Hercegovine.

Bašić je prije nekoliko mjeseci stekao zvanje EHF Master coach-a.

Našu reprezentaciju za nešto manje od mjesec dana očekuje početak kvalifikacija. Naša selekcija nalazi se u grupi 1 zajedno sa selekcijama Hrvatske, Rumunije i Grčke.

Zdici.info