Alarmantno saopštenje RK Krivaja: Nemamo gdje da treniramo

Sport

Obavještavamo sve naše sugrađane da je RK Krivaja radi katastrofalnih uslova, koji u ovom trenutku vladaju u Gradskoj sportskoj dvorani Zavidovići, obaviještena od upravnika dvorane da ne može obavljati svoje treninge.

Trenutno u Gradskoj sportskoj dvorani treniraju naše mlađe selekcije koje se pripremaju za završnicu državnih prvenstava BiH. Pored naših dječaka, treniraju i ostali klubovi, koji su također kao i mi u velikom problemu. Dvorana prokišnjava na nekoliko mjesta i dječaci naše Škole rukometa nemaju uslove za rad, kao što je to bio slučaj i u zimskom periodu kada je naš Seniorski tim morao prekinuti pripreme radi niskih temperatura, koje su bile i ispod nule.

U ovom trenutku uslovi u dvorani, kao što vidite, nisu dobri ni u zimskom ni u proljetnom periodu. Muški rukometni klub dok je upravljao dvoranom nije vodio brigu o dvorani na zadovoljavajućem nivou, te je istu Općina Zavidovići predala na upravljanje Ženskom rukometnom klubu. Novi upravitelj, koji trenutno upravlja dvoranom, iako zna za probleme vezane za prokišnjavanje dvorane, neuslovnu svjetlost u dvorani, podlogu, koja se nalazi u katastrofalnom stanju, i hladnoću koja u zimskom periodu bude i ispod nule, za sve ove godine upravljanja dvoranom nije pronašo pravo riješenje.

Moramo priznati da su ljudi iz Ženskog rukometnog kluba uradili određene pomake u dvorani vezane za uređivanje, ali da one NAJVAŽNIJE probleme, a to je zagrijavanje u zimskom periodu, prokišnjavanje dvorane, svjetlost u dvorani, stolariju i dotrajalu podlogu nikada na pravi način nisu riješili.

Iz tog razloga predlažemo Općini Zavidovići da odmah preuzme upravljanje dvoranom i sistemski i institucionalno riješi problem zvani Gradska sportska dvorana. Trenutno se u toj dvorani pripremaju TRI naše mlađe selekcije i ČETIRI selekcije ŽRK Krivaja za završnicu državnih prvenstava BiH, a ista je sutra ZATVORENA radi katastrofalni uslova.

Općinsko vijeće pozivamo da pod Hitno na dnevni red uvrsti tačku vezanu za stanje u kome se nalazi Gradska sportska dvorana. Zavidovići su grad sporta, grad sjajnih rukometaša i rukometašica, grad mladosti koja zaslužuje da u 21. vijeku ima normalne uslove za svoj rad. UPRAVNI ODBOR OK KRIVAJA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – UPRAVNI ODBOR OK KRIVAJA

Posted by RK Krivaja Zavidovići on Saturday, June 1, 2019

Zdici.info