Armin Arma Imamović: Stop ucjenama, politikanstvu i demagogiji na račun sportista!

Dešavanja

Armin Arma Imamović, aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću Zavidovići, oglasio se saopštenjem po pitanju aktuelnih dešavnja i politiziranja na račun sportista u našem gradu.

Imamović ističe da je već duži niz godina veliki ljubitelj kao i donator za razvoj sporta u gradu, te da nikad neće dozvoliti da u Zavidovićima bilo koji sportski klub posluži kao politička promocija.

-Nikad neću dozvoliti da bilo koji sportski klub u Zavidovićima posluži kao ucjena ili politička promocija, jer je sport jedna od malobrojnih stvari koja nas ujedinjuje i čini ponosnim u našem gradu – ističe Imamović, te dodaje kako je ŽRK Krivaja sedam godina  koristio termine koji su odgovarali isključivo njima, bez solidarnosti i želje za kompromisom sa svojim muškim kolegama.

-Kada je sala Gradske dvorane dovedena u pristojno stanje, kada bi trebalo da se koristi na fer osnovi, princeze i princevi na zrnu graška iz ŽRK Krivaja (ne mislim na igračice) kao vid protesta i ucjene, djecu odvode na trening u Žepče. Sa kakvom ekonomskom opravdanošću to rade ? Ovaj grad i Gradska uprava nisu zaslužili ovakav postupak, odnosno vrstu izdaje – naglašava Imamović.

Imamović podsjeća da je ŽRK Krivaja sakupljao donacije za stolariju na sali Gradske dvorane Zavidovići.

-Koliko ja znam, ŽRK Krivaja sakupljao donacije za stolariju na sali Gradske dvorane Zavidovići, a odgovor na pitanje šta je bilo s tim novcem, ne znam. Znam da je gradonačelnikovom odlukom odobreno 65. 000 KM za tu istu stolariju.  Ovo što oni rade neposredn je napad i na gradonačelnika.  – tvrdi Imamović, te obećava da će svako onaj ko bude stavljao u politički arsenal oružja, imat će u njemu protivnika.

-Gospodo, presaberite se. Dogovorite fer podjelu termina u našoj dvorani, radite ono na što smo ponosni – pobjeđujte. – poručuje za kraj Imamović.

 

Zdici.info