Autobus s učenicima iz BiH imao saobraćajnu nesreću u Italiji, vozač poginuo

Dešavanja

Milinović Milko je jedan od profesora koji se nalazi na ekskurziji zajedno sa svojim učenicima u Italiji. Kako je kazao u izjavi za N1, on se u trenutku nesreće nije nalazio u autobusu, nego je u drugom vozilu bio u putu prema hotelu.

“Ono što ja trenutno znam jeste da su svi učenici i nastavnici OK. Neku su zadržani kratko na pregledima. Nažalost, ono što i mi znamo jeste da je vozač poginuo. Uglavnom, učenici iz našeg autobusa su svi OK. Stigli smo u hotel”, kazao je Milinović.

Još je kazao da je bio na putu prema hotelu kada se nesreća dogodila.

“Mi smo bili na putu za Rosallina Mare, prema hotelu i deset minuta prije hotela smo to saznali”.

Vodič ekskurzije Miloš Lalović je za N1 kazao da niko od djece nije povrijeđen, te da roditelji ne treba da brinu.

“Tačne detalje ne znam, ali želim da vam kažem da su sva djeca dobro. Ima par njih koji su lakše povrijeđeni, tačnije potreseni, ali niko nije teško povrijeđen. Sva djeca, njihov vodič i profesori su dobro i nema potrebe da se roditelji brinu”.

Do sudara je došlo u okolini Breše, a kako saznajemo, jedan od vozača autobusa, inače iz Kiseljaka, je poginuo na mjestu nesreće. Italijanski mediji prenose da se sudar dogodio na autoputu A21 Torino – Breša koji je zatvoren za saobraćaj.

Riječ je o srednjoškolcima iz Istočnog Sarajeva, odnosno Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža, koji su se vraćali s ekskurzije u Španiji. U autobusu se u trenutku nesreće nalazilo 36 djece.

Izvorni članak: ba.n1info.com