Blizu pola hiljade birača iz Zavidovića se prijavilo za glasanje izvan BiH

Dešavanja

Ilustracija

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) objavila je spisak osoba koje su se registrovala za glasanje izvan Bosne i Hercegovine na predstojećim Lokalnim izborima.

Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine naći ukupno 101.771 birača, dok je CIK odbio upis u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za 27.960 birača.

Na spisku osoba prijavljenih za glasanje izvan Bosne i Hercegovine, a na izborima u Zavidovićima, nalazi se blizu pola hiljade prijavljenih, odnosno, 497 osoba.

Tako će Zavidovićani glasati putem pošte ili u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u slijedećim državama: Njemačka, Italija, Luksemburg, Finska, Slovenija, Belgija, Austrija, Švicarska, Velika Britanija, Hrvatska, Švedska, Norveška, SAD, Srbija, Nizozemska, Turska, Kanada, Australija, s tim da je najviše birača u državama poput Njemačke, Luksemburga i Slovenije.

Centralna izborna komisija BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasaju  izvan BiH, da posjete web stranicu Centralne izborne komisije BiH i provjere da li je njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

Zdici.info