Izborni rezultati - Lokalni izbori 2020 LIVE

Općinski načelnik

Posljednje izmjene: 05.12.2020. u 04:41

Općinsko vijeće (Osvojeni mandati)

NAPOMENA: Rezultati lokalnih izbora 2020 za općinu Zavidovići se preuzimaju sa oficijelne stranice Centralne Izborne Komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH). Isti se preuzimaju periodično te u datom momentu mogu predstavljati pogrešnu sliku stanja ukoliko nisu pravovremeno ažurirani. Portal Zdici.info se ograđuje od eventualnih pogrešnih rezultata načinjenih od strane CIK-a ili treće strane.

Četri Ginisova rekorda oborena u Visokom

Zabava

U Visokom su danas u organizaciji TKD Bosna, na “Drugom Bosna Open 2017. i Danu Ginisovih i Svjetskih rekorda” oborena četiri rekorda.

Majstor taekwondoa iz Visokog Edin Kajević postavio je novi Ginisov rekord u razbijanju limenki laktom. Dosadašnji rekord držao je Pakistanac Muhamed Rashid. On je za jedan minut uspio razbiti 77 limenke. Kajević je za 51 sekundu razbio 84 limenke i tako postavio novi rekord.

Kajević drži rekord i u razbijanju kokosovih oraha.

Ado Dulas, Bosanac sa prebivalištem u Austriji uspio je razbiti 76 siporeks ploče za 20 sekundi, a sve vrijeme u ruci je držao jaje.

Kerim Ahmedspahić iz Breze je za 35 sekundi glavom razbio čak 111 siporeks ploča, što je također novi Ginisov rekord.

Žongler Suad Bajrić je stojeći na glavi nogama okretao dvije košarkaške lopte 32,28 sekundi. Dosadašnji svjetski rekord postavljen u Njemačkoj držao je Cino Ozguvenc i iznosio je 20,20 sekundi.

Rekorde je potvrdio certificirani sudija Rekord Instituta iz njemačkog Hamburga Muhamed Kahrimanović.

Avaz.ba/Zdici.info