Četvorica mladića iz Zavidovića osumnjičena za spolni odnos s djevojčicom

Dešavanja

Tri su osobe uhapšene zbog sumnje da su tokom 2017. godine imali spolni odnos sa djevojčicom mlađom od 14 godina. Četvrta osoba koja je također osumnjičena da je učestvovala u tom krivičnom djelu nalazi se van granica BiH.

Policija u Doboju podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv četiri mladića iz Zavidovića, u Federaciji BiH, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo obljuba s djetetom mlađim od petnaest godina. Za prijavljene E.T., M.M., A.H., i I.B. postoji osnov sumnje da su se početkom augusta 2017. godine, u večernjim sati, na području Doboja, prehodno međusobno dogovorili, a potom imali seksualni odnos s oštećenom, pri tome znajući da je oštećena dijete i da nema četrnaest godina, navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Doboj.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj su E.T., M.M., i A.H. preuzeli od policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a ista su lišena slobode jučer slobode, dok se I.B. nalazi na privremenom radu u inostanstvu.

U nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj danas su predati E.T., M.M., i A.H..

Izvorni članak: www.klix.ba