Crveni križ Zavidovići: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dešavanja

Zbog nastale situacije u vezi pandemije COVID-19, primorani smo vanredno, prije vremena organizovati drugu ovogodišnju akciju (koja je bila planirana za septembar 2020 godine) za avgust tekuce godine.

U dogovoru sa transfuzijom iz Zenice kao i direktorom Tehničke škole dogovorili smo termin druge redovne akcije za petak 07.08.2020 godine sa početkom od 8:00 do 11:00 sati. Prijave se vrše direktno u Crvenom križu od 08-11 sati. Poštivat će se socijalna distanca i zaštita.

Tokom mjeseci (mart, april, maj,juni i juli) mi smo proslijedili preko 80 doza krvi za liječenje naših sugrađana koji su se liječili u Kantonalnoj bolnici Zenica ali i šire. Krv ne može da daruje osoba ako je neko od članova njene porodice bolovao od COVID-a, ili ako je osoba bila u izolaciji, odnosno, krv ne može da daruje osoba ako od posljednjeg darivanja nije proslo 90 dana za muške, odnosno 120 dana za ženske osobe.

Krv takođe ne može dati osoba ako je u posljednjih 6 mjeseci imala bilo kakav operativni zahvat, da je radila HIDŽAMU, ili ako koristi bilo kakvu terapiju, kao ni ženska osoba za vrijeme ciklusa.

Nase kontakt adrese su: [email protected] , [email protected] i tel/fax 032-878-868

Zdici.info