Da li će zavidovićki srednjoškolci dobiti besplatne mjesečne karte?

Dešavanja

Foto: Ilustracija

Na posljednjoj sjednici općinskog vijeća Zavidovići jednoglasno je usvojen zaključak čiji je cilj pokretanje procedure za bolje finansiranje prevoza učenika u srednje škole.

Zadatak službi i direktora škola je da dostave podatke o broju učenika koji putuju i koji imaju potrebu za prevozom do naredne sjednice općinskog vijeća.

– Na sjednici se moglo uočiti da su pojedini vijećnici ukazali da je načelnik bio dužan još mnogo ranije da krene u tom pravcu, te da je to bila njegova njegova obaveza – kaže nam jedan od vijećnika.

Većina inicijativa je dobila podršku vijeća, što je jasan pokazatelj opredjeljenosti kompletnog vijeća za pozitivne stvari.

– Ova procedura će vjerovatno potrajati, a vijeće će po svemu sudeći uz rebalans budžeta nastojati dopuniti transfer, te imati podatak za naredne korake ka rješavanju ravnopravnog sufinansiranja prevoza za svu djecu, što ranije nije bila praksa- ističe naš sagovornik.

– U zavisnosti od cijene kompletnog prevoza kao i mogućnosti općine, mjesečne karte bi trebale biti sufinansirane, ili ako bude mogućnost, u potpunosti plaćene svim srednjoškolcima – zaključuje za kraj naš sagovornik.

Zdici.info