Da li Općina Žepče danas postaje vlasnik Televizije Herceg-Bosna?

Dešavanja

Foto: Klix.ba

Na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća Žepče koja je zakazana danas nalazi se i Prijedlog odluke o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i obaveza nad društvom Radio-televizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar.

Ovom odlukom je praktično predviđeno da se sredstva građana ove općine uplate na račun Televizije Herceg-Bosna te da Općina Žepče postane suosnivač ove televizije.

Ova odluku izazvala je političku buru ne samo na lokalnom nivou. Elvis Botić, vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Žepče, ukazao je na saučesništvo SDA i pokušaj HDZ-a u Žepču da sredstvima građana finansira megalomanski projekat zvani TV Herceg – Bosna.

On je optužio predsjedavajućeg Općinskog vijeća Općine Žepče Muhameda Jusufovića iz SDA da je stavio na dnevni red prijedlog odluke. Reagirali su iz SDA.

“Jusufović nije u dnevni red stavio tačku Prijedlog odluke o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i obaveza nad društvom Radiotelevizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar jer je, kao i uvijek, dnevni red ponuđen od Općine Žepče i predsjedavajući Jusufović, kao niko drugi od bošnjačkih članova Kolegija OV Žepče, nažalost, nema takvu moć da zaustavi ovu ili bilo koju drugu sličnu tačku koju ne podržavaju Bošnjaci u Žepču”, naveli su.

U nedjelju navečer blizu 50 stanovnika Općine Žepče okupilo se ispred Doma kulture odakle su mirnom šetnjom do zgrade Općine Žepče izrazili nezadovoljstvo što će se na sjednici Općinskog vijeća Žepče uopće raspravljati o finansiranju Televizije Herceg-Bosne iz budžeta ove općine.

Izvorni Članak: www.klix.ba