Danas oblačno sa kišom, negdje moguć i snijeg

Info

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa kišom u nizinama. U višim područjima će padati snijeg. Susnježica u nizinama je moguća prije podne na području Krajine. U Bosni većinom slabije padavine. Više kiše na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni, na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Povremeno može padati kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7 stepeni.

Sutra prestanak padavina
U četvrtak smanjenje oblačnosti prije podne na području Hercegovine i Krajine, a u poslijepodnevnim i večernjim satima i u ostalim područjima. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepena, na jugu do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini umjerena naoblaka. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove magla. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 stepena, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni.

Biometeorološka prognoza
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje vremenskih prilika, postepeno zahlađenje, uz povećanu oblačnost i padavine, uzrokovaće izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova.

Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, suzdržati se od težih aktivnosti, te reducirati boravak na otvorenom. Sa noćnim satima, opšta slika postepeno će se popravljati.

Izvorni Članak: avaz.ba