Delegacija Balkanskog kluba mira u posjeti općinskom načelniku Mujanoviću

Dešavanja

Delegacija Balkanskog kluba mira u sastavu predsjednik kluba, Osmo Vatreš; generalni sekretar Balkanskog kluba mira, Snježana Budimir i generalni sekretar i predsjednik Komisije za turizam, Veso Borić danas su posjetili općinskog načelnika, Hašima Mujanovića.

Tema današnjeg sastanka bila je upoznavanje rada i aktivnosti ovog kluba kao i saradnja sa Općinom Zavidovići. Predsjednik kluba prezentovao je projekat koji je isključivo vezan za razvoj turizma općine Zavidovići i općina koje nas okružuju.

Taj projekat podrazumjeva osposobljavanje pruge koja već dugo godina nije u funkciji a bila bi od izuzetnog značaja za turistički razvoj naše općine. Pruga zahvata dijelove Žepča, Zavidovića, Olova, Han pijeska, Rogatice i Žepe.

Pruga je nekada bila u funkciji i smatramo da bi je ponovo trebalo staviti u upotrebu jer bi to bio veliki pomak za razvoj turizma, naročito jer prolazi kroz planinske dijelove i crnogoričnu šumu čime se ističu prirodne ljepote ovih općina, istakli su predstavnici delegacije Balkanskog kluba mira.

Sredstva za realizaciju ovog projekta su već obezbjeđena tako da bi omladinci koji budu dio projekta mogli biti adekvatno plaćeni za realizaciju osposobljavanja pruge. Potrebno je formirati komisiju koja će obići teren i odrediti šta je potrebno za početak provođenja projekta.

Općinski načelnik, Hašim Mujanović iskazao je svoje oduševljenje i zadovoljstvo za pokretanje ovakvog projekta koji će u punom svjetlu prikazati turistički potencijal naše općine ali i općina koje nas okružuju.

Pružio je potpunu podršku u svakom smislu i rekako kako se iskreno nada da će se u skorijoj budućnosti ovo uspješno realizovati. Poželio im je sreću u radu i poželio da pruga što prije bude funkcionalna.

Zdici.info