Do 20. oktobra sunčano i toplo

Dešavanja

Zavidovići / (zavidovici.ba)

Naredna dva dana u Bosni i Hercegovini nastavlja se stabilno i tokom većeg dijela dana pretežno sunčano vrijeme, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Jutra u centralnim i sjevernim krajevima zemlje biće hladna, a u planinskim područjima nije isključena i pojava slabog mraza.

U četvrtak, 10. oktobra, uz relativno toplije jutro očekuje se kiša koja će biti izraženija u Bosni. Jutarnje temperature zraka kretaće se od jedan do pet stepeni u Bosni, a u Hercegovini od sedam do 12 stepeni Celzijusovih. Najveće dnevne temperature kretaće se između 12 i 17, na jugu zemlje između 17 i 22 stepena. U četvrtak jutarnje temperature u Bosni između sedam i 12 stepeni.

Od petka pa do drugog vikenda (19. i 20. oktobra) prema trenutnim sinoptičkim kartama prognozira se sunčano i relativno toplo vrijeme. Uz jutarnju maglu u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni, tokom dana očekuje se stabilno i malo do umjereno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature između osam i 15, a najviše dnevne u rasponu od 19 do 25 stepeni.

Izvorni članak: www.zenicablog.com