Druga faza izgradnje vodovoda Rasječenica

Dešavanja

Nastavak izvođenja radova na izgradnji vodovoda Rasječenica u općini Zavidovići za naselja u mjesnim zajednicama „Brezik“, „Krivaja“, „Krivaja – Smailbašići“ i „Pašin Konak“. Rješavanjem vodosnabdijevanja pomenutih naselja doći će do poboljšanja kvaliteta življenja, obzirom da će tokom cijele godine biti obezbijeđeno kontinuirano snabdijevanje pitkom vodom.

U ovoj drugoj fazi predviđeno je izvođenje radova na izgradnji glavnog voda u dužini 800 m1 uključujući i hidrotehničke objekte. Vrijednost ugovora izvedenih radova za drugu fazu izgradnje distributivnog voda je 64.088,25 KM. Izvođač radova je GTPD „Porobić“ d.o.o. Zavidovići, a nadzor za izvođenje radova na projektu „INPROS“ d.o.o. Mostar. Ovo je važan infrastrukturni projekat za lokalnu zajednicu, ali prije svega za stanovnike ovih naselja.

Općinski načelnik Hašim Mujanović naglasio je i podsjetio kako je fokus stavljen na prioritetne probleme, obzirom da je najvažnije da stanovnici što prije dobiju priključak za vodu.

Podsjećamo, Općina Zavidovići je učestvovala u finansiranju vodovoda Rasječenica i u prvoj fazi za vodosnabdijevanje pomenutih naselja. Riječ je o najvećem projektu komunalne infrastrukture koji se realizuje na području općine Zavidovići posljednjih godina, a vrijednost se predviđa da će biti veća od dva miliona maraka.

Izvorni članak: www.zavidovici.ba