Duda Faljić proživljava tešku životnu sudbinu: Hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Život

Nažalost, u današnjem vremenu ima mnogo ljudi kojima je potrebna pomoć. Samo oni koji nemaju ništa, razumiju kako je drugima koji su u istoj situaciji. Nekome je sudbina da cijeli život živi raskošnim životom, a nekome da nema doslovno ništa.

Duda Faljić iz gornje Lovnice kod Zavidovića trenutno živi u veoma neuslovnim uvjetima, u trošnoj kući, koja ne ispunjava uslove za život bilo kojeg Allahovog stvorenja, a naročito ne insana.

Nažalost, kuća je pored svega, u mnogome izložena najvećim vanjskim hladnoćama, jer se tokom godina na nekim mjestima plafon kuće u potpunosti urušio.

Kuća u kojoj živi je stara, bez temelja, od blata i sklona padu, sa jednom prostorijom, bez WC-a i kupatila, napuklih zidova i polomljenih crijepova.

Zimski dani, svakako dodatno otežavaju život i zdravstveno stanje Faljić Dude, pa vas molimo da posjetite i lično pomognete ovu sestru. Njezina, jedina želja je da ima kupatilo i sobu koja ne prokišnjava.

Udruženje DHD je posjetilo Dudu Faljić iz Zavidovića i uvjerilo se u teške uslove u kojima živi. Njenu kuću je nemoguće renovirati ili dograditi, stoga je potrebno da se krene u izgradnju potpuno novog objekta.

Svi koji žele pomoći ovu porodicu to mogu učiniti isključivo “LIČNO” da ih posjetite ili kontaktirate na njihov broj telefona : +387 61 085 655

Tekst i Foto: DHD

Zdici.info