Dvije osobe smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Kaknja

Dešavanja

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u 3:30 sati u mjestu Tičići na autoputu A-1 Zenica jug – Kakanj smrtno su stradale dvije osobe.

U nesreći su učestvovala vozila marki BMW i Škoda. Jedan od automobila se kretao u suprotnom smjeru.

Mirna Poljac, glasnogovornica Tužilaštva Zeničko-dobojskog u izjavi za Klix.ba je rekla da je utvrđeno da se vozač Škode na naplatnim kućicama u Kaknju uključio u suprotan smjer na autoputu i izazvao nesreću.

“Došlo je do direktnog sudara s vozilom BMW koje se kretalo u svom smjeru. Obje osobe su poginule. Uzeti su uzorci krvi te će biti obavljeno vještačenje da se utvrdi da li je bilo prisustvo alkohola”, kazala nam je Poljac.

Jedan od smrtno stradalih je 27-godišnji A. O. saznaje Klix.ba. Mladić koji je upravljao vozilom BMW bio je član Dernek benda i vraćao se sa svirke u Zavidovićima.

“Škoda je ušla na autoput u suprotni pravac što je van pameti, i drug nam je stradao iz benda”, kazao nam je prijatelj mladića koji je stradao u BMW-u.

“Mi ne konzumiramo alkohol, a vozač Škode je bio u alkoholiziranom stanju i ubio nam je druga”, rekao je naš sagovornik, član benda u kojem je svirao i momak koji je poginuo.

Podsjećamo da je poginuo i vozač Škode, a kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu ZDK, do nesreće je došlo u direktnom sudaru te neće biti naređena obdukcija.

Fotografije čitatelja koje su stigle na adresu portala Klix.ba prikazuju svu silinu udara i totalno uništenje oba automobila s tim da se Škoda prevrnula na bok.

Izvorni članak: www.klix.ba