Ekipa Skroze Bećirović pobjednik 10. turnira "Braće Zilkić"

Sport

Večeras je spuštena zavjesa na 10. izdanje malonogometnog turnira “Braće Zilkić”. U velikom finalu u Sportskoj gradskoj dvorani u Zavidovićima ekipa Skroze Bećirović je sa 7:3 savladala GVG Ularice Usora.

Pored epiteta najboljeg u konkurenciji 32 ekipe, sastav Skroze Bećirović kao pobjednik turnira je osvojio i nagradu od 3000 KM, dok je GVG Ularice Usora kao drugoplasirani tim osvojio 1000 KM.

U meču za treće mjesto Trgovište Zenica je s 4:3 savladalo Bistricu. Nagrada za trećeplasiranu ekipu je 700 KM, dok je četvrtoplasirana ekipa dobila 300 KM.

Najbolji igrač turnira je Adi Kovačić iz pobjedničke ekipe, dok je nagradu za najboljeg golmana turnira osvojio Emir Mahovac iz ekipe Sinanović Mobis-A. Edin Husković iz ekipe GVG Ularice Usora je najbolji strijelac turnira.

Za igrača koji svojom igrom i potezima najviše podsjeća na Azema Zilkića proglašen je Edin Husaković, a za igrača koji svojim vještinama podsjeća na Asmira Zilkića proglašen je Adi Kovačić. Bistrica je ponijela epitet Fair-Play ekipe tunire.

Ljubitelji malog nogometa u Zavidovićima su u proteklim sedmicama mogli uživati u 64 utakmice jubilarnog 10. tradicionalnog turnira “Braće Zilkić”, a medijski pokrovitelj ovogodišnjeg izdanja je bio portal Zdici.info.

Podsjetimo, turnir se igra već desetu godinu u znak sjećanja na bivše nogometaše Krivaje i Čelika, Asmira i Azema Zilkić. Asmir je preminuo od srčanog udara u dvorani na u Maglaju, a  stariji brat Azem kao nogometaš Varteksa iz Varaždina poginuo je u saobraćajnoj nezgodi 1992. godine u Hrvatskoj.

A. B./Zdici.info