Emir Balić, zamjenik načelnika GSS Zavidovići: “Promrzli smo, ali nismo odustajali. Sutra nastavljamo potragu za dječakom”

Dešavanja

Foto: Slađan Tomić/TV1

Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je u popodnevnim satima upao u nabujali potok u naselju Begov Han u općini Žepče, u koju su bile uključene policijske snage, pripadnici civilne zaštite i specijalne jedinice ZDK, kao i veliki broj građana, obustavljena je.

Kako javlja Slađan Tomić, reporter TV1, šest pripadnika Gorske službe spašavanja Zavidovići i pet pripadnika GSS Žepče, satima je pretraživalo korito Mračajskog potoka.

“Uslovi su teški, promrzli smo, nismo odustajali, ali nažalost bez rezultata. Sutra nastavljamo potragu. Ponovo ćemo pretražiti korito, ali i desnu obalu rijeke Bosne. Sutra očekujemo podršku FUCZ, CZ ZDK i ostalih GSS stanica”, za TV1 kaže Emir Balić, zamjenik načelnika GSS Zavidovići.

Podsjetimo, šestogodišnji dječak upao je u nabujali potok u naselju Begov Han u općini Žepče. Kako su naveli iz Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, do nesretnog slučaja došlo je u popodnevnim satima.

Izvorni Članak: tv1.ba