Epilog potjere na M17: U vozilu zatečeni predmeti koji potiču iz krivičnih dijela teških krađa

Dešavanja

Dana 13.5.2024. godine u 8:10 sati na magistralnom putu M17 u mjestu Brce, kod skretanja na autoput A-1 od strane NN lica izvršeno je krivično djelo “Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje” koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke “Audi” registarskih oznaka KSEM195.

Tom prilikom putem M17 iz pravca Žepča kretalo se putničko motorno vozilo “Audi” registarskih oznaka KSEM195 kojim je upravljalo NN lice, koje se nije zaustavilo na znak obaveznog zaustavljanja, a koje je davalo službeno lice policijske stanice Žepče, a zatim se nije zaustalo službenom licu policijske stanice Nemila, te je na putu M17 u tunelu Vranduk izazvalo saobraćajnu nezgodu.

Nakon toga vozilo se nastavilo kretati u pravcu Zenice, da bi dolaskom na uključnu traku za autoput A1 u mjestu Brce nakon pokušaja da zaobiđe policijske službenike policijske stranice Centar izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa kolovoza pored puta M17.

Tom prilikom iz vozila izlaze dva NN muška lica koja se daju u bijeg, a u vozilu na zadnjem sjedištu ostaje lice M. K. koji je zadobio laške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. U vozilu su zatečeni predmeti koji po izjavi M. K. potiču iz krivičnih djela teških krađa.

Vozilo “Audi” je zapečaćeno i premješteno na službeni parking prostor ispred policijske stanice Nemila. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika OKP-a PU uz upoznavanje dežurnog tužioca.

 

Zdici.info