Evo kakvo nas vrijeme očekuje naredna tri dana

Info

Detaljnu vremensku prognozu za naredna tri dana donosi nam kolega Duško Mrkonjić.

Srijeda:
Jutro prohladno. Oblačno u većini krajeva, uz kraće sunčane intervale na najvišim planinskim krajevima. Tokom jutra, magla ili niska stratusna oblačnost u većini krajeva Zeničko-dobojskog kantona, mjestimice moguća i gušća magla uz rijeke i po kotlinama, u pojedinim krajevima moguća zadržavanja magle ili niske stratusne oblačnost iz koje je moguće da “sipi slaba rosa” i po čitav dan. Slab mraz na višim planinskim oblastima.

Zavidovići:
Oblačno. Tokom jutra magla, lokalno moguća i gušća magla.
Minimalna temperatura vazduha: od 1◦C do 4◦C, u Zavidovićima od 3◦C,na planinama do oko 0◦C.

Maksimalna dnevna vrijednost temperature vazduha: od 7◦C do 11◦C, u Zavidovićima do 8◦C, na planinama između 4◦C i 9◦C. Moguća je pojava temperaturne inverzije, koja će usloviti rast temperature vazduha sa visinom, jer ne niži predjeli biti u oskudici sunčeve topline zbog magle u odnosu na pojedine planinske oblasti.

Vjetar: tišina ili slab vjetar sjevernih smjerova.
Biometeorološka prognoza: nepovoljna. Tegobe mogu imati asmatičari zbog pojave magle, a pažnju trebaju povesti i osobe sa psihičkim smetanjama.

Četvrtak:
Porast temperature vazduha. Pretežno oblačno uz kraće sunčane intervale. Tokom jutra, u većini krajeva Zeničko-dobojskog kantona magla, lokalno i gušća, naročito uz rijeke i po brdsko-planinskim kotlinama. Treba napomenuti da su u pojedinim mjestima moguća i duža zadržavanja magle ili niske stratusne naoblake.

Zavidovići: Uglavnom oblačno uz kraće sunčane intervale. U ranijim jutarnjim satima, magla ,mjestimice uz rijeke i po brdskim dolinama i gušća.
Minimalna temperatura vazduha: od 2◦C do 5◦C, u Zavidovićima od 3◦C,na planinama do oko 1◦C.

Maksimalna dnevna vrijednost temperature vazduha: od 8◦C do 13◦C, u Zavidovićima do 11◦C, na planinama između 5◦C i 9◦C.
Vjetar: tišina ili slab vjetar uglavnom južnih smjerova.
Biometeorološka prognoza: uglavnom nepovoljna.

Petak:
Temperature vazduha u porastu. Promjenljivo oblačno uz sunčane intervale i sunčane periode, uglavnom tokom drugog dijela dana. U jutarnjim satima magla, lokalno po kotlinama i uz rijeke gušća uz moguća duža zadržavanja.
Zavidovići: Toplije. Oblačno uz kraće sunčane intervale tokom drugog dijela dana.Tokom jutra magla, mjestmice i gušća uz rijeke i po kotlinama.

Minimalna temperatura vazduha: od 3◦C do 7◦C, u Zavidovićima od 4◦C,na planinama od 2◦C.
Maksimalna dnevna vrijednost temperature vazduha: od 8◦C do 15◦C, u Zavidovićima do 13◦C, na planinama između 8◦C.
Biometeorološka prognoza: uglavnom nepovoljna.

Izvorni Članak: www.facebook.com