Fadil Bašić počasni član RK Krivaja

Sport

Odlukom Upravnog odbora RK Krivaja jučer je najstarijem članu ovog sportskog kolektiva gosp. Fadilu Bašiću za njegov doprinos u osnivanju i razvoju RK Krivaja dodjeljeno priznanje Počasni član RK Krivaja.

Ovo zaista vrijedno priznanje Fadilu su uručili predsjednik Upravnog odbora RK Krivaja gosp. Rifat Delić i član izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH prof. Mensur Sinanović, koji su se tom prilikom i zahvalili Fadilu za njegov dugogodišnji rad u RK Krivaja.

Fadil Bašić, inače rođeni zavidovićanin, je bio član prvih ekipa Krivaje iz pedesetih i šezdesetih godina koji su dali veliki doprinos u osnivanju kluba i stvaranju rukometa u Zavidovićima. Čitavu svoju igračku karijeru je proveo u Krivaji, a po završetku karijere je bio i član Upravnog odbora RK Krivaja.

U razgovoru sa našim Fadilom dotakli smo se mnogih zanimljivih tema iz historije RK Krivaja, koje će nam koristiti za buduće aktivnosti u očuvanju bogate tradicije našeg kluba. Fadilu se zahvaljujemo na posjeti i čestitamo na zasluženom priznanju, te mu želimo puno sreće i zdravlja u daljnjem životu, saopšteno je iz RK Krivaja.

Zdici.info