Federalna televizija o rukometnoj večeri u Zavidovićima: U gradu rukometa tražilo se mjesto više

Sport

Foto: RK Krivaja/Edin Hadžihasić

Revijalni rukometni susret RK Krivaja i reprezentacije Bosne i Hercegovine koji je odigran sinoć u Zavidovićima je privukao i pažnju mnogih medija, a tako i Federalne televizije koja je emitirala prilog o tome. 

U ambijentu prepune Gradske dvorane u Zavidovićima od dresa RK Krivaja se oprostio igrač koji je svoju kompletnu karijeru proveo u našem gradu – Ferid Avdić.

Potom su se od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine oprostila i dvojica Zavidovićana koji su svoje prve rukometne korake napravili u Krivaji, Adnan Šabanović i Edin Bašić koji je odlučio okončati bogatu igrčaku karijeru.

Ulaznice za ovaj meč su bile rasporadne u rekordnom vremenu i neupitno je da bi dvorana bila popunjena do zadnjeg mjesta da je kapacitet iste bio i mnogo veći.

Korektno navijanje, velika podrška za obje ekipe i puno emocija u jednoj velikoj rukometnoj večeri. A rezultat nije ni bitan, jer ko god da je pobijedio, pobijedili su naši.

Reprezentacija BiH odigrala revijalni meč s Krivajom

Rukometna reprezentacija BiH u Zavidovićima je odigrala revijalni meč s Krivajom. Na ovoj utakmici su se od državnog dresa zvanično oprostili Edin Bašić i Adnan Šabanović, a Ferid Avdić od dresa Krivaje. Izabranike Biala Šumana očekuju i dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Katara. www.federalna.ba/bhs/vijest/260827

Gepostet von federalna.ba am Freitag, 28. Dezember 2018

 

A. B./Zdici.info