FHMZ: Danas oblačno s kišom

Info

Foto: media 4K

U Bosni i Hercegovini dabas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

Narednih dana kiša
U četvrtak više oblačnosti u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18 stepeni.

U petak više oblačnosti u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera, povremeno s jakim udarima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19 stepeni.

Biometeorološka prognoza
Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako biste se po potrebi raskomotili u toplijem dijelu dana, s obzirom na to da će temperature i dalje biti natprosječne. Poželjno je ne pretjerivati s aktivnostima. 

Zdici.info