Fikreta Karić Hodžić: Sve što su joj rekli da neće moći, ona je učinila mogućim

Dešavanja

Udala se književnica Fikreta Karić, vijest je koja je razveselila svakog ko je barem jednom vidio ili čuo za Fikretu.

Ova 29-godišnjakinja vezana je za kolica od djetinjstva, boluje od cerebralne paralize i sve što joj je predstavljeno nemogućim u njenom životu, ona je učinila mogućim.

Uvijek sa osmijehom na licu bije životne bitke, živi svaki dan kao novu priliku da učini nešto lijepo, da zaradi sevap, da u svakome izazove najljepše emocije, a napisala je šest knjiga kojima inspiriše svoje čitaoce.

Sanjala je, kaže, da bude voljena i da voli. A sada se budi pored čovjeka sa kojim će ostvarivati nove snove.

– Uzvišeni Allah dž.š. je brak propisao kao farz. Tako da sam i u tom pogledu posebno sretna jer je farz ispunjen. Biti udata žena je predivno u svakom smislu te riječi, ali i veća životna odgovornost. Uglavnom najljepša su jutra i život kada se budiš i živiš sa onim koga voliš – počinje priču za Faktor sada Fikreta Karić Hodžić.

Nasmijana uz svog supruga kaže kako je on najbolji insan kojeg je upoznala.

– On gleda srcem, a ne očima i ponosna sam što je moj muž. Ljubavne priče su svima najljepše i najzanimljivije i kao takve same po sebi privlače pažnju, a pažnja je time još veća kada je jedno od parova osoba sa invaliditetom. Ja i moj izabranik upoznali smo se sasvim slučajno preko Facebooka. Mada slučajnost ne postoji, prije bih rekla da je to zapravo odgovor na moju dovu jer sam otprilike posljednjih deset godina zbog prijatelja u Kalesiji imala želju da tamo živim i eto Allah je rekao: “Budi” poslavši mi mog Ibru. Sjećam se bio je decembar, vani hladno, a i u mojoj duši ništa bolje. U tom periodu sam bila prekinula jednu vezu i osjećala sam se jako loše. Tako kada se Ibro javio, napisala sam mu odmah da sam u kolicima mislivši da će kada to sazna otići kao i svi do tada, ali on je ostao. Rekao mi je: “Meni ti ne smetaš, ja te želim takvu” – kaže novopečena mlada.

Kaže kako njen muž na kolica gleda kao prijevozno sredstvo koje im olakšava šetnju.

– Shvata da biti u kolicima je sasvim normalno i da se može dogoditi svakom od nas u svakom trenutku – pojašnjava sagovornica.

Vremenom je, kaže, dokazao da misli ozbiljno.

– Vratio mi je ponovo osmijeh na lice i izliječio sve moje rane. Kada je 29. decembra prvi put došao kod mene, u njegovim predivnim očima sam vidjela da je zaista iskren i da je on zapravo čovjek mog života. Kao šlag na tortu, da bi dodatno dokazao svoju ljubav, iznova je renovirao sprat kako bi ga prilagodio mojim potrebama. Elhamdulilah, to je dokaz da samo Allah zna šta je dobro za nas pa nam to i pošalje tačno kada treba. Ibro je moja sudbina. Moja najveća želja je da postanem majka, a da mi dijete bude vrijedno kao njegov otac, ako Bog da – kaže Fikreta.

Zaručili su se 1. augusta nakon sedam mjeseci veze, a u bračne vode uplovili 6. novembra.

Fikreta ističe kako iduće godine planira objaviti novu knjigu sa novim prezimenom.

– Moja preporuka svima je da cijene svaku sekundu ovog prolaznog života jer život je jako zanimljivo mjesto ukoliko se gleda iz drugačije perspektive. A vjera je lijek za dušu i preporučujem taj lijek svima kao najbolji recept za sreću – zaključuje Fikreta.

Izvorni Članak: faktor.ba