FK Sarajevo protiv prvaka Velsa u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Sport

Prvak Bosne i Hercegovine u fudbalu FK Sarajevo danas je saznao ime protivnika u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Fudbaleri Sarajeva su kao nositelj u žrijebu prvog pretkola za protivnika dobili ekipu Connah's Quay Nomads koja je prvak Velsa, a zbog pandemije korona virusa u prva tri pretkola igrat će se samo jedan meč, dok će jedino u play-offu biti igrane dvije utakmice.

Voljom žrijeba održanog danas u Nyonu velška ekipa će biti službeni domaćin i trebala bi ugostiti bh. prvaka 18. ili 19. avgusta u Cardiffu, iako postoji mogućnost da se susret igra i na nekom neutralnom terenu u Evropi zbog brojnih restrikcija.

 Dobili smo prvaka Velsa, na nama je sada da se maksimalno upoznamo sa tom ekipom, da napravimo skauting i maksimalno se pripremimo. Što se tiče utakmice, još nam ostaje da saznamo gdje će se igrati utakmica, da li u Velsu ili na nekom neutralnom terenu. Tu odluku donijeti će UEFA, a nama ostaje da se spremimo za svaku opciju, kazao je trener Sarajeva Vinko Marinović.

Sutra će se opet u Nyonu biti održan žrijeb parova drugog pretkola, a kada će FK Sarajevo saznati imena potencijalnih protivnika u slučaju prolazu u narednu fazu kvalifikacija. U slučaju da Velška ekipa izađe kao pobjednik iz ovog susreta ekipa Sarajeva bi svoj evropski put nastavila u drugom pretkolu Evropske lige.

Foto: Facebook/FK Sarajevo

Zdici.info