Gmail bi mogao dobiti samouništavajuće e-mailove

Tehnologija

Već znamo da Google radi na većem redizajnu Gmaila, a sada još jedan izveštaj sugeriše da kompanija sprema i novu karakteristiku, koja uključuje i funkcije samouništavanja e-mailova.

TechCrunch je došao do screenshotova koji prikazuju funkciju pod nazivom “confidential mode”. Funkcija bi trebalo Gmail korisnicima da omogući slanje e-mailova koji se mogu podesiti da isteknu nakon nekog vremena. Ovo znači da primalac neće moći da preuzme, preusmeri ili odštampa ove poruke nakon određenog vremenskog perioda. Takođe, neće moći da se uradi copy-paste sadržaja e-maila.

Može se podesiti vrijeme confidential moda, tako da e-mail poruke nestanu nakon jedne sedmice ili nakon mjesec dana, odnosno nekoliko godina. Pored ovoga, izveštaj pominje da će dolazeći mod imati opciju koja će od primaoca zahtjevati da unese lozinku kako bi pročitao e-mail.

Za sada nije poznato da li će funkcija raditi i sa e-mail porukama koje se šalju i korisnicima koji ne upotrebljavaju Gmail. Takođe, nije potvrđeno da će ovi e-mailovi uključivati end-to-end enkripciju.

Izvorni Članak: www.androidauthority.com