Google će brisati podatke naloga koji su neaktivni više od dve godine

Tehnologija

Google je objavio nove promjene u pravilima upotrebe svojih Gmail, Docs i Google Photos servisa. U naporima da smanji količinu neiskorišćenog prostora, Google će brisati podatke korisnika sa pomenutih popularnih servisa, na računima koji su neaktivni više od dvije godine.

Od 1. juna 2021. godine, Google će će sprovesti nova pravila korišćenja koja se primenjuje na skladište na nekoliko kompanijinih servisa. Potom će od 1. juna 2023. godine Google brisati podatke iz Drive, Docs, Sheets, Slides, Jamboard, Gmail, Photos, Drawings, Forms i Sites na nalozima koji su neaktivni više od dve godine.

Google objašnjava da bi korisnici, koji ne žele da njihovi podaci budu obrisani, trebalo da koriste servise koji su povezani sa njihovim nalozima bilo preko Google aplikacije ili preko browsera kako bi račun održali aktivnim.

Ova promjena se neće odnositi na Google One korisnike koji plaćaju mjesečnu nadoknadu za servis, niti na Google Workspace GSuite for Education ili GSuite za neprofitne organizacije.

Zdici.info