Google Files Go! aplikacija za upravljanje fajlovima dostupna svima

Tehnologija

Google je objavio svoju najnoviju Android aplikaciju za upravljanje fajlovima, pod nazivom Files Go! Aplikacija je bila dostupna u beta fazi od prošlog meseca, ali samo određenom broju korisnika, a sada je dostupna svima.

Files Go! omogućava Android korisnicima da na lakši način oslobode prostor na svojim uređajima, urade backup podataka na “cloud”, podijele aplikacije sa drugima, ili čak “oflajn”. Ovo je jedna od aplikacija iz Google Oreo 8.1 (Go edition) ponude, koja predstavlja svedeniju verziju Androida, a namjenjena je slabijim uređajima koji se nude u zemljama u razvoju.

Aplikacija će takođe biti od koristi onima koji se trenutno oslanjaju na “third-party” aplikacije za organizovanje fajlova, koje se često plaćaju ili su pretrpane reklamama. Files Go! može da nudi i informacije o tome koliko prostora možete osloboditi iz cache-a aplikacija, nekorišćenim aplikacijama, velikim i preuzetim fajlovima. Također, prebacivat će fajlove na SD karticu ukoliko postoji na uređaju.

Još jedna funkcija je i mogućnost djeljenja fajlova dok niste povezani na internet, kreiranjem hotspota za povezivanje i prenos fajlova preko Bluetooth-a.

Aplikacija za upravljanje fajlovima je dostupna korisnicima preko Google Play Store-a, a zahtjeva Android 5.0 ili noviji operativni sistem.

Zdici.info