Google Photos od juna neće nuditi neograničeno skladište za fotografije

Tehnologija

Od 1. juna, Google Photos neće nuditi neograničeno skladište za fotografije visoke rezolucije, koje je bilo dostupno svim korisnicima. Oni koji koriste Google Photos za skladištenje fotografija, biti će limitirani na 15 GB ukupnog besplatnog skladišta, a u taj limit će biti uračunate i fotografije iz e-mail, Google documents i sve drugo što je pohranjeno na Google Drive.

Ukoliko ne žele da počnu da plaćaju Google-u za korišćenje skladišta za Google Photos, korisnici će morati da načine neke izmjene u planu skladištenja fotografija koje kreiraju svojim telefonima.

– Fotografije i video klipovi, koji se na Google Photos uploaduju pre 1. juna neće se računati u okviru limita od 15GB.
– Korisnicima se preporučuje da izmjene podešavanja na telefonu, kako bi se prestalo sa automatskim backupom fotografija u Google Photos.
– Neki drugi servisi nude svoje opcije za skladištenje fotografija, ali do sada je samo Google Photos nudio neograničen prostor za skladištenje fotografija i videa.

Shutterfly nudi neograničen prostor za fotografije, ali ne i video. Ukoliko ste Amazon Prime član, imate mogućnost da skladištite neograničene fotografije i do 5 GB videa na Amazon Photos. Microsoft nudi svima 5 GB besplatnog prostora na OneDrive-u, dok Microsoft Office 365 pretplatnici imaju do 1TB skladišta za fotografije. Pored toga, Adobe Photoshop pretplatnici u zavisnosti od plana pretplate, imaju na raspolaganju do 1 TB i 100 GB prostora za fotografije i video.

– Vlasnici aktuelnih Google Pixel tlefona će imati neograničeno skladište za fotografije visoke rezolucije i nakon 1. juna. Ovo se neće odnositi na Pixel 5a i Pixel 6, kada se ovi modeli budu pojavili na tržištu.

U nedavnoj blog objavi, Google Photos direktor Andy Abramson je istakao da je kompanija obračunala da 80% Google Photos korisnika neće dostići limit od 15 GB u periodu od tri godine. Google nudi korisnicima peronalizovane procjene kada mogu da očekuju da popune svoj limit od 15 GB, a korisnicima će davati i pravovremena obavještenja kako se budu približavali limitu. Pored toga, tu je i funkcija koja korisnicima pomaže da se oslobode fotografija koje ne žele.

Zdici.info