Gračanica u pripremnom susretu bolja od Krivaje

Sport

Krivaja i Gračanica večeras su u Zavidovićima odigrali prijateljski susret u okviru priprema pred nastavak sezone u kome su slavili gosti iz Gračanice rezultatom 18:24.

Ekipa iz Gračanice bolje je ušla u susret. Već na samom početku pravi odličnu seriju 2:7. Sastav Krivaje nije imao adekvatno rješenje na sjajnu odbranu Gračanice, a svoj treći gol Krivajaši postižu tek u 16. minuti susreta.

Uspjevaju domaćini smanjiti na minus dva, kod rezultata 7:9, međutim Gračanica bolje ulazi u završnicu prvog dijela i ponovo odlazi na plus pet. Na pauzu se odlazi kod rezultata 8:13.

U nastavku, Krivaja je zaigrala nešto bolje. U nekoliko navrata domaći rukometaši smanjuju zaostatak na minus tri a šansu za poravnanje rezultata Krivaja je propustila u 47. minuti susreta. Gosti su imali prednost plus tri, i zahvaljujući odlično raspoloženom golmanu Bosić Đorđeu uspjeli su tu prednosti sačuvati.

U četiri napada, četiri čista zicera skinuo je sjajni Bosić rukometašima Krivaje, nakon čega Gračanica ponovo odlazi na plus šest za konačnih 18:24.

Gračanicu su do pobjede predvodili Živanov Dušan sa devet te Tufekčić Adnan i Hamidović Dino sa po četiri postignuta pogodaka. U sastavu Krivaje najefikasniji je bio Huskić Suad sa pet postignutih pogodaka.

S. H./Zdici.info