Gradonačelnik Mujanović finansijski će podržati odlazak Mujkić Tarika na 53. Međunarodnu olimpijadu iz fizike

Dešavanja

Gradonačelnik  Hašim Mujanović, 2. juna 2023. godine, u svom Kabinetu organizovao je prijem za Mujkić Tarika predstavnika BiH na 53. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike koja će se održati u Japanu.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Idriz Alihodžić i direktor Gimnazije „Rizah Odžečkić“ Mensur Sinanović.

Mujkić Tarik je učenik četvrtog razreda Gimnazije „Rizah Odžečkić“ koji je tokom četverogodišnjeg školovanja ostvarivao izuzetne rezultate, a posebno se istakao na kantonalnim i federalnim takmičenjima iz fizike i matematike. Na Bh. olimpijadi fizičara održanoj 13. maja 2023. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu Tarik se plasirao na 53. Međunarodnu olimpijadu iz fizike koja će se održati u julu u Japanu na kojoj će predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Direktor Gimnazije „Rizah Odžečkić“ zahvalio se Gradonačelniku Hašimu Mujanović na prijemu i obećanoj finansijskoj podršci za odlazak Mujkić Tarika na Međunarodnu olimpijadu u Japan.

Gradonačelnik Hašim Mujanović, pored finansijske podrške za odlazak na takmičenje, pružit će i podršku u organizovanju maturske svečanosti za nagrade nadarenim učenicima a kao i svake godine nagradit će i učenike generacije.

Gradonačelnik Hašim Mujanović čestitao je Tariku na ostvarenim uspjesima i rezultatima, uz želju da nastavi nizati uspjehe i u daljem školovanju, ističući da je do sada svojim radom postigao uspjeh koji je za svako poštovanje, predstavljajući sebe, svoju školu, porodicu i grad iz kojeg dolazi.

Izvorni Članak: zavidovici.ba