Gradonačelnik upućuje čestitku u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Dešavanja

Povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Gradonačelnik Hašim Mujanović uputio je čestitku:

„Naša domovina Bosna i Hercegovina 1. marta obilježava i potvrđuje svoju višestoljetnu postojanost. Građani su se na referendumu 1992. godine opredijelili za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Cjelovitost i nezavisnost Bosne i Hercegovine zavisi samo od nas, našeg odnosa i svijesti o važnosti države i njenog očuvanja. Obilježavanjem 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine sjećamo se onih koji su stali u odbranu njene nezavisnosti. To je bila generacija opstanka. U ime njihove žrtve nastavit ćemo čuvati i brinuti o našoj domovini. Mi smo generacija promjene i napretka.

Građanima Zavidovića i svim Bosancima i Hercegovcima u zemlji i inostranstvu upućujem iskrene čestitke u povodu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, jednog od najznačajnijih datuma u historiji naše jedine domovine. Želja mi je da svojim zajedničkim radom doprinesemo jačanju države, solidarnosti i poštivanju različitih duhovnih i kulturnih vrijednosti.

Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine!“

Izvorni Članak: zavidovici.ba