Hašim Mujanović: Ostajem na poziciji gradonačelnika Zavidovića

Dešavanja

Hašim Mujanović, gradonačelnik Zavidovića, danas je u saopštenju za javnost istakao da će ostati na trenutnoj poziciji, te da neće preuzeti neku od ministarskih funkcija na nivou ZE-DO kantona.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Cijenjeni sugrađani,
Shodno uputama viših organa stranke Narodnog evropskog saveza BiH Gradska organizacija NES-a Zavidovići kandidirala me je na poziciju ministra u novom sazivu Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Obavještavam javnost da nisam prihvatio kandidaturu i da neću biti ministar u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Dakle, ostajem na poziciji gradonačelnika Grada Zavidovići do daljnjeg, odnosno do odluke centralnih organa stranke prateći dešavanja vezana za formiranje vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovu odluku sam donio nakon konsultacija sa svojim najbližim saradnicima, na osnovu razgovora sa uposlenicima Gradske uprave, te na osnovu poziva i negodovanja sugrađana koji su mi iskazali podršku u radu i želju da idalje ostanem na poziciji gradonačelnika Grada Zavidovići.

U najvećoj mjeri na donošenje ove moje odluke utjecala je činjenica da sam na prethodnim lokalnim izborima dobio ubjedljivu podršku građana Zavidovića. Smatram da bih, odlaskom s pozicije gradonačelnika, iznevjerio preko 7500 glasača koji su mi ukazali svoje povjerenje.

Iskreno se zahvaljujem organima stranke koji su me delegirali na poziciju ministra u Vladi ZDK, kao i na podršci pri izboru na poziciju Kantonalne organizacije NES-a BiH.
Ostajem privržen svojim Zavidovićima i svojim sugrađanima a zajedno ćemo nastaviti graditi i uljepšavati naše Zavidoviće.
Vaš gradonačelnik
doc. dr. Hašim Mujanović

Zdici.info