Hodžić i Avdičević nisu krili nezadovoljstvo: Direktor Razvojne agencije je zbog političkih igara morao napustiti poziciju

Dešavanja

Nakon što je Aldin Šušić, napustio poziciju direktora Razvojne agencije Zavidovići, te počeo tražiti bolji život van granica BiH, na sjednici Općinskog vijeća Zavidovići, svoje nezadovoljstvo nisu krili Haris Hodžić, vijećnik SDP-a i Amer Avdičević, samostalni vijećnik.

Hodžić ističe da je ovo primjer nepotizma u Razvojnoj agenciji, te navodi da je načelnik svojim postupcima, opstrukcijom i ustrajavanjem da ne uplaćuje sredstva iz budžeta za redovan rad RAZ Zavidovići, otjerao bivšeg direktora razvojne agencije sa obrazloženjem da je potrebno ugasiti agenciju.

-Vi načelniče niste znali šta će biti sa Razvojnom agencijom Zavidovići dok niste postavili svog čovjeka. Dotad se znalo da se Razvojna agencija gasi, a biznis centar se uspostavlja. Uspostavio se biznis centar, nastavila je sa radom Razvojna agencija jer ste čovjeka svoje vladajuće većine postavili za direktora – izjavio je Hodžić.

-Mnogo je naših građana, diplomiranih ekonomista, sa radnim iskustvom čeka da dobiju poziciju direktora u Razvojnoj agenciji, a vi načelniče, općinskog vijećnika stavljate za direktora agencije – naglasio je Hodžić

Svoje nezadovoljstvo nije krio ni Avdičević, koji ističe kako je direktor bio primoran dati ostavku, ovim potezom  Zavidovići su izgubili jednu porodicu, koja je bila primorana otići u Njemačku.

-Neko sa mizernim sredstvima je primoran dati ostavku na poziciji direktora Razvojne agencije. Znači ne daje je iz svoje volje i odlazi sa svojom porodicom u Njemačku. Mi smo izgubili jednu porodicu u Zavidovićima, to mi nije drago. Diplomiram i radim konobarske poslove, šta je sramota. Jel odmah moram biti direktor ? – izjavio je Avdičević u svom obraćanju na sjednici Općinskog vijeća.

Prema pisanju Hodžića, ovo je ciničan i licemjeran potez načelnika kojim je otjerao bivšeg direktora Razvojne agencije Aldina Šušića, jer sa 15. 000 KM, Šušić nije mogao pokrivati troškove redovnog rada agencije.

Hodžić ističe da je transfer za redovan rad Razvojne agencije u 2022. godini uvećan sa 15. 000 na 60. 000 KM.

-Da budući direktor RAZ Zavidovići ne mora pokazivati svoje kompentencije pobrinuo se načelnik općine Zavidovići uvećanjem transfera za redovan rad Razvojne agencije za 2022. godinu sa 15.000,00 KM na 60.000,00 KM a što su i vijećnici vladajuće većine usvojili – dodaje Hodžić.

Kako nezvanično saznajemo na poziciji direktora je Ajdin Polić,  vijećnik ispred zavidovićkog NES -a.

 

 

Zdici.info