Humanitarni gest učenika Prve osnovne škole Zavidovići

Život

Za Zdići.info piše: Fatima Klinčević

Možemo reći da je 2020.godina sa ovim 9.januarom u Zavidovićima počela jako lijepo i za svaku pohvalu. Sigurno da nam cjelokupna slika društva i stanja u kome se nalazimo nije dobra, baš kao i u ostalim dijelovima zemlje ali ovakvi postupci mladih nada ne smiju ostati nezapaženo.

Danas su učenici VI3 Prve osnovne škole Zavidovići prodavali kolačiće i predmete zanimljivog karaktera: narukvice, balone, loptice, suvenire..Kažu da ih je na ovu aktivnost humanitarnog karaktera podstakla nastavnica likovne kulture Zineta Adrović-Sejkanović, a podržao njihov razrednik Mehmedalija Žunić.

Kako je već održano dosta akcija prikupljanja novčane pomoći za naše sugrađanke Sajru i Džejnu ni ovi učenici nisu propustili priliku da ne daju svoj doprinos u tome tako da će sav prihod koji su skupili predati u svrhu liječenja naših heroina Sajre i Džejne.

Neka nam ovakvi postupci ne dozvole da zaboravimo nemoćne i bolesne, neka nas ovi dječaci i djevojčice podsjećaju na vrijednost činjenja dobra i neka nam oni budu nada u neko bolje sutra, bolje Zavidoviće i bolju Bosnu i Hercegovinu.

Danas su temperature bile u minusu, ali srca Zavidovićana u plusu!

Zdici.info