Izborni rezultati - Lokalni izbori 2020 LIVE

Općinski načelnik

Posljednje izmjene: 28.11.2020. u 16:25

Općinsko vijeće (Osvojeni glasovi)

NAPOMENA: Rezultati lokalnih izbora 2020 za općinu Zavidovići se preuzimaju sa oficijelne stranice Centralne Izborne Komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH). Isti se preuzimaju periodično te u datom momentu mogu predstavljati pogrešnu sliku stanja ukoliko nisu pravovremeno ažurirani. Portal Zdici.info se ograđuje od eventualnih pogrešnih rezultata načinjenih od strane CIK-a ili treće strane.

In memoriam Rudo Bartolović (1931. - 2019)

Život

Inženjer Rudo Bartolović danas bi obilježio 89-ti rođendan. Rođen 3. oktobra 1931. a napustio nas je 30. oktobra 2019.
U Krivaji je počeo raditi 1947. godine, gdje provodi cijeli radni vijek do odlaska u penziju 1992. godine. Sedam godina bio je direktor Metalne industrije a zatim zamjenik generalnog direktora. Do odlaska u penziju bio je generalni direktor u tri mandata.

Gospodin Rudo Bartolovic u dva mandata bio i Predsjednik ONIK Atom (Omladinski istraživački klub) čiji su članovi 2014. godine, u vrijeme poplava, dali veliki doprinos u spašavanju ljudi i dobara. U vrijeme mandata ing. Bartolovića i prije toga ing. Đorđa Blagojevića Krivaja je bila privredni gigant.

Bartolović je mnogim građanima spasio zdravlje i život, jer im je preko svojih poznanstava obezbjeđivao smještaj i liječenje u najboljim klinikama bivše nam države. Nakon pada sa vikendice u Stogu i operacije koja je slijedila, bio je vezan za postelju. Nažalost, rijetki su ga posjećivali.

Zdici.info