Iz BIHAMK-a upozoravaju: Obratite pažnju na odrone zemlje ili kamenja

Info

Foto: Ilustracija/Arhiv

Na putevima u našoj zemlji saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apeluju na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Sanacioni radovi

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Stanje na GP

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Bosanska Gradiška, Gradina i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izvorni Članak: avaz.ba