Iz BIHAMK-a upozoravaju vozače: Obratite pažnju na odrone i jake udare vjetra

Info

Foto: Ilustracija/Arhiv

Na putevima u našoj zemlji saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Iz BIHAMK-a skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja, a upozoravaju i na povremene jake udare vjetra.

Apeluju na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Sanacioni radovi
U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), Jajce-Crna Rijeka (Orlovac) i Doboj-Maglaj (Poljice-Maglaj).

Stanje na GP
Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zdici.info