Jasmin Japa Hadžihasić završava igračku karijeru

Sport

Jedan od najdugovječnijih golmana u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, bivši reprezentativac naše države i član rukometnog kluba Krivaja iz Zavidovića, Jasmin Japa Hadžihasić, večerašnjom utakmicom protiv Sloge stavit će tačku na svoju bogatu igračku karijeru.

Japa je za seniorsku ekipu RK Krivaja debitovao davne 1994. godine a gotovo cijeli svoj igrački staž proveo je u svojoj Krivaji. U jednom trenutku karijere, u ljeto 2014. godine Hadžihasić je potpisao za rukometni klub Čelik gdje je proveo jednu sezonu a nakon toga je i tri sezone nastupao za RK Maglaj.

U Krivaju se vratio u ljeto 2018. godine gdje je ostao do kraja svoje karijere.Godinama je Japa svojim odbranama izluđivao protivničke igrače i uveseljavao zavidovićku publiku. Nerijetko je Hadžihasić pobrao aplause i gostujućih navijača a iako u poznim igračkim godinama (47) i ove sezone bio je motor i vjetar u leđa svojoj ekipi.

Već nekoliko godina Japa radi kao trener u školi rukometa rukometnog kluba Krivaja a u razgovorima za naš portal često je istakao da će nakon okončanja igračke karijere svoje ogromno iskustvo staviti na raspolaganje mladim golmanima i naraštajima koji dolaze.

Zdici.info