Jasmina Selmanović i Faris Čolaković najbolji sportisti Grada Zavidovići u 2023. godini

Sport

Grad Zavidovići dobio je svoje najbolje sportiste za proteklu godinu, a 2023. godinu obilježili su Jasmina Selmanović iz ženskog rukometnog kluba Krivaja i Faris Čolaković iz rukometnog kluba Krivaja.

Ceremonija “Izbora sportiste godine Grada Zavidovići za 2023. godinu” održana je večeras u velikoj sali JU “Kulturno-sportski centar” Zavidovići.

Na večerašnjoj manifestaciji Jasmina Selmanović proglašena je najboljom sportkistinjom Grada Zavidovići za 2023. godinu sa 1235 osvojenih bodova. U muškoj konkrenciji Faris Čolaković osvojio je ovu titulu sa 290 osvojenih bodova.

U kategoriji najuspješniji junior nagrade su osvojili Muaz Karajbić iz Streljačkog kluba Zavidovići i Adin Husanović iz RK Krivaja dok je u ženskoj konkurenciji najboljom proglašena Amna Mehinagić, članica ŽRK Krivaja.

Najuspješnije sportske organizacije u Zavidovićima za 2023. godinu su rukometni klub Krivaja i ženski rukometni klub Krivaja.

Za najsupješnijeg trenera Grada Zavidovići proglašen je Adnan Bašić iz ženskog rukometnog kluba Krivaja.

Najperspektivniji mladi sportisti (sportske nade) Grada Zavidovići su Bećirović Alem (KK Krivaja), Karajbić Amer (KK Leopard), Prijić Ahmed (AKK Duga), Hanan Džaferović iz (RK Krivaja), Ajna Mehić (OK Krivaja) i Adna Latifović (ŽRK Krivaja).

Najuspješniji sportski radnik Grada Zavidovići za 2023. godinu je Adnan Mešić iz rukometnog kluba Krivaja.

Kada su u pitanju lica sa invaliditetom najbolji sportista u ovoj kategoriji je Husić Kasim iz invalidskog odbojkaškog kluba Zavidovići.

Na ceremoniji Izbora sportiste godine Grada Zavidovići za 2023. godinu uručene su i nagrade za životno djelo Fuadu Mulasmajiću (Grana) kao i specijalno priznanje za razvoj sporta u Zavidovićima a koje su dobili OK Krivaja, Jasmin Malićbegović, Sanjin Avdić (KK Leopard) i Admir Hadžić (BK Tajan).

Manifestacija Izbora sportiste godine održana je pod pokroviteljstvom Grada Zavidovići.

 

Zdici.info