JAVNI POZIV nezaposlenim i zaposlenim zainteresiranim osobama za obuku i stručno osposobljavanje za zanimanje ŠIVAČ

Dešavanja

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, u partnerstvu sa Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH i u saradnji sa JU Služba za zapošljavanje ZDK, a u okviru projekta USAID WHAM, raspisuje javni poziv nezaposlenim i zaposlenim zainteresiranim osobama za obuku i stručno osposobljavanje – zanimanje ŠIVAČ.

Stručna obuka je BESPLATNA, uz obezbjeđen topli obrok, prevoz, zaštitna sredstva i dezificijense.
Trajanje stručne obuke predviđeno nastavnim planom i programom je 22 radna dana, uz obavezno prisustvo teoretskom i praktičnom dijelu obuke.

Broj mjesta je ograničen na 40 polaznika (20 polaznika iz Zenice i 20 polaznika iz Zavidovića/Žepče), uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Za obuku će biti odabrani prvi prijavljeni kandidati koji ispunjavaju opće uslove i/ili posebne kriterije, do popune broja predviđenog za obuku.

Zaprimljene prijave razmotrit će komisija sačinjena od predstavnika Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, te predstavnika kompanija kod kojih će se vršiti obuka i stručno osposobljavanje, na osnovu općih i posebnih kriterija javnog poziva, te dospijeća prijava kandidata.

Opći uslovi za prihvatljivost kandidata su:
– Minimalno završena osnovna škola, poželjno završena srednja škola,
Posebni kriteriji:
– Prednost među prijavljenim kandidatima imaju nezaposlene osobe, žene, mladi (do 35. godina starosti), osobe iz ranjivih kategorija;
– Prednost imaju kandidati sa područja grada Zenica i općine Zavidovići/Žepče.
– Prihvatljivi su i kandidati iz susjednih općina ali uz prethodne konsultacije sa predstavnicima kantonalne Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona.

Javni poziv ostaje otvoren do popune broja predviđenog za obuku, a najkasnije do (petka) 29.10.2021. godine.

Prijavni obrazac, kao i sve dodatne informacije možete dobiti putem linka: https://www.pkzedo.ba/ba/novosti.php?id=462

Popunjene prijavne obrasce slati na e-mail adresu: [email protected]

Zdici.info