Zavidovići: Karatisti Leoparda u posjeti načelniku Mujanoviću

Dešavanja

U Kabinetu općinskog načelnika održan je sastanak sa relativno mladim ljudima iz karate kluba „Leopard“ . Njihova posjeta je bila zbog promocije kluba koji je osnovan 27.11.2017. godine, te zbog dosadašnjih dostignuća koje postižu u veoma kratkom roku.

Predsjednik “ Leopard“ kluba iz Zavidovića je Hasan Avdić, a zamjenik predsjednika Sadin Avdić. Klub postoj nepunu godinu, a već broji oko 120 članova i oko 180 zlatnih medalja. Ovo je dovoljan pokazatelj zbog kojeg se kaže da su Zavidovići rasadnik uspješnih sportista.

Na sastanku su prisustvovali treneri Sadin Avdić, Sanjin Avdić i Emrah Gluhić sa mladim takmičarima koji su ostvarili odličan rezultat na 1. Otvorenom karate kupu Victory Open u Žepču.

Karatisti iz Zavidovića su u konkurenciji među 46 klubova ostvarili 2. mjesto na takmičenju, među kojima treba istaći 5 zlatnih medalja koje su ostvarili Admir Buljubašić, Nadija Brković, Amerisa Kovač, Suad Fazlić i Nedim Mahovac, zatim 3 srebrene i 13 bronzanih.

Poseban akcenat treba staviti na to da su inicijatori ideje o osnivanju „ Leopard“ kluba mladi i talentovani ljudi koji osiguravaju prijatan ambijent i kvalitetnu atmosferu za postizanje dobrih rezultata koje je pohvalio i Općinski načelnik Hašim Mujanović i poželio im sreću u daljem radu.

Izvorni članak: www.zavidovici.ba